2015-07-31 17:26:48• hírek • Kocsis Zoltán

Négymillió euróba kerülhet a kórház bővítése

A Szatmár Megyei Tanács pénteken megszavazta a megyei kórház bővítésének műszaki-gazdasági sarokszámait, majd azt is, hogy a beruházást a fejlesztési minisztériumra bízzák. Ugyanez a sors vár az Avasfelsőfalui Városi Kórházra, a megye pedig egy Eötvös utcai épületet is restaurálna.

Az elfogadott műszaki-gazdasági mutatók szerint a Szatmár Megyei Kórház Ravensburg utcai épületrészére egy könnyűszerkezetű emeletet építenének. Elkészülte után ebbe költözhetne be a neurológiai osztály. A tervek között szerepel az igencsak viharvert épületrész teljes felújítása is. Mindez Adrian Stef megyei tanácselnök elmondása szerint négy millió euróba kerülne.

Ezt az óriási összeget a megyei tanács nem tudná fedezni, ezért a tanácsosok pénteken azt is megszavazták, hogy a felújítási munkálatok ideje alatt az épület és az 1971 négyzetméternyi terület átkerüljön a fejlesztési minisztérium felügyelete alá. Ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy az állam finanszírozná a beruházást - kérdés már csak az, hogy erre mikor kerül sor.

A megyei tanács feladatai közé tartozna az épület közművesítése (a víz, gáz, áram bevezetése), az építkezési anyagok és hulladékok tárolása illetve elszállítása. A tanács vállalja továbbá, hogy 15 évig nem változtatja meg az épület funkcióját.

Szintén hasonló „sorsra jutott" az Avasfelsőfalui Városi Kórház régi épülete is. A Victoriei utca 90. szám alatt található épület szintén a fejlesztési minisztérium felügyelete alá került a tanácsosok szavazatai alapján. Ebben az esetben az épület rehabilitálása a cél.

Közel félmillió eurót szánna a megyei tanács az Eötvös (A.I.Cuza) utca 8. szám alatti saroképület rehabilitálására. A teljes tatarozást követően továbbra is a fogyatékkal élő gyerekkel foglalkozó iskola tevékenységének ad majd otthont az ingatlan. A 373 négyzetméter alapterületű és 1089 négyzetméter épített felületű épület, valamint a 671 négyzetméteres udvar felújításának műszaki-gazdasági mutatóit fogadta el pénteken a tanács.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: