2020-02-10 10:34:18• hírek • Fizetett tartalom

Négyezer kilométer a kazah sztyeppén át – Vörös Lajos úti beszámolója a Sapientián

Világutazók néven indított úti beszámolós előadás-sorozatot decemberben a Sapientia EMTE Kolozsvári Kara, melynek keretében oktatók, hallgatók és Sapientia-kötődésű személyek mesélnek különböző kalandjaikról, élményeikről, az általuk meglátogatott tájakról. A 2020. február 11-én, kedden 18 órától kezdődő eseményen Vörös Lajos mesél kazah útjáról az eltűnő víz nyomában.

A Világutazók sorozat első évadának második „epizódjára” várják az érdeklődőket a Sapientián, amikor Vörös Lajos, a tihanyi Ökológiai Kutatóközpont Balatoni Limnológiai Intézet kutató professzorának útját követhetjük Asztanától egész az Aral-tóig. Az előadó a kazah sztyeppén szegődött az eltűnő víz nyomába.


Vörös Lajos előadása során az előkészületekről, az út részleteiről, Kazahsztánról lesz szó, a kutató telepjáróval, sátorral vágott neki a négyezer kilométeres expedíciónak társaival. A szervezők szeretettel várják a kalandimádókat a kolozsvári Sapientián, a Hunyadi Mátyás díszteremben, hogy megismerhessék egy kazahsztáni utazás érdekességeit.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: