2014-03-24 20:10:57• hírek • Szatmar.ro

Négyezer fát ültetnek el Erdődön

Egy országos faültetési akció helyszíne lesz immár harmadik alkalommal Erdőd. A szervezők közel 4000 facsemete elültetésére készülnek. Önkéntesek jelentkezését várják.

A kommunista diktatúra alatt számos erdős területet termeltek ki, melyek újratelepítése, sajnos, még évekig elmaradt. A "Plantam fapte bune in Romania" elnevezésű országos akció ezt a hiányt hivatott pótolni. Az elmúlt két évben 5,8 hektár erdőt sikerült újarültetniük az önkéntes akció résztvevőinek Szatmár megyében, Erdődön.

Idén is folytatódik az előző években megkezdett erdősítés, mely szombaton, március 29-én kerül megrendezésre.

A szervezők önkéntesek jelentkezését várják, ugyanis közel 4000 facsemete telepítésére készülnek. "Az erdő nagyon fontos a talaj nedvességtartalmának és a mezőgazdasági területek minőségének megőrzésében. Számos árvíz oka, hogy kivágták a fákat, így nincs ami felszívja a nedvességet. Remélhetőleg minél többen részt vesznek majd az akcióban" - tájékoztatott Natalia Achim, az akció Szatmár megyei koordinátora.

A faültetést támogatja a Gotec Rom, az Erdődi Erdészeti Hivatal, Erdőd polgármesteri hivatala és az Erdődi Műszaki Líceum.

Önkéntesek jelentkezését a satumare@plantamfaptebune.ro internetes címen várják.

A szervezők célkitűzése az idei évre 21 hektárnyi terület erdősítése Arges, Iasi, Maros, Prahova, Szilágy és Szatmár megyékben. Az akció kezdeményezői folyamatos megfigyelés alatt tartják a belültetett területeket, ápolják a növényzetet, pótolják a hiányzó fákat. Az elmúlt három évben 55.5 hektár területet sikerült betelepíteniük több mint kilenc ezer önkéntes segítségével.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: