2010-10-19 11:31:01• hírek • Szatmar.ro

Vágóhíd is lehet az Allianz Arena

Idénybeli legérdekesebb játéknapjára készül kedden a labdarúgó Bajnokok Ligája: a csoportkör harmadik fordulójában a román bajnok Kolozsvári CFR-re a legnehezebb vizsgája vár a német Bayern München otthonában, míg Madridban a kontinens két legeredményesebb csapata csap össze: a Real a Milant fogadja.

A román bajnok minden kétséget kizárólag a legnehezebb idei meccsére készül, még akkori is, ha a Bundesligában szállóigévé vált, hogy a legkönnyebb meccs mindig a müncheni: ha az ember veszít, akkor az borítékolható eredmény, ha nem, akkor az már szenzáció. A bajnokságban borzasztóan gyengén muzsikáló CFR-nek azonban nagyon vigyáznia kell: az Allianz-Arena 66.000 nézője előtt (a Bayern legutóbbi 125, Németországban rendezett - tehát az idegenbeli meccsek is beleértendők- mérkőzésére valamennyi jegy elfogyott!) a bőrnadrágosok soha nem állnak le: 2009 áprilisában hetet rúgtak a kolozsváriaknál nagyobb játékerőt képviselő Sporting Lisszabonnak. Némi gondot okozhat a tavalyi döntősnek, hogy sérülés miatt egy sor játékosukra (Breno, Contento, Ribery, Robben, van Bommel, Alaba, Klose) nem számíthatnak, ugyanakkor Olic, van Buyten és Schweinsteiger kikúrálta gondjait. Figyelmeztető jel kell legyen azonban, hogy a Bayern úgy lőtt simán három gólt a szezont jól kezdő Hannovernek a hétvégén, hogy normális esetben Braafheid, Altintop, Pranjic, Timoscsuk és Gomez ritkán kezdő, Ottl pedig utoljára tavaly novemberben kapott szerepet a csapatban.


A félelmetes és bámulatos Allianz Arena
A félelmetes és bámulatos Allianz Arena


„Le kell győznünk a CFR-t és akkor gyakorlatilag továbbjutottunk. Ugyanakkor tiszteljük a románokat, egy jó csapatról van szó technikás játékosokkal, akik veszélyesek a kapu előtt. Jól játszottak Rómában, megérdemeltek volna egy döntetlent", nyilatkozta Hans-Jörg Butt, a németek kapusa. A Roma elleni meccshez képest most is mindenki hadra fogható, az akkor sérült Muresan és Y.Koné azóta sem gyógyultak meg, Budnak és Peraltának pedig továbbra sincs játékjoga.

A meccs érdekessége továbbá, hogy a kolozsvári klub tulajdonosának, Pászkány Árpádnak deklaráltan a Bayern München a kedvenc (külföldi) csapata...

Az E csoport másik találkozóján a Julio Sergiot, Adrianót és Vucsinicset sérülés miatt nélkülöző Roma várhatóan Lobonttal a kapujában a Baselt fogadja: győzelmük esetén az olaszok komoly lépést tesznek a továbbjutás felé.

Az est Európa szerte leginkább várt találkozója azonban minden kétséget kizáróan a Real Madrid - Milan összecsapás. Nem véletlenül, hisz a Santiago Bernabeuban a földkerekség két legeredményesebb csapata (a nemzetközi kupákat figyelembe véve csak az argentin Boca Juniors veheti fel velük a versenyt) találkozik. Hogy mást ne mondjunk, a madridiak eddig kilencszer, az olaszok pedig hétszer nyerték meg a BEK/BL-serleget. Az utóbbi években elköltött euró-százmilliók (idén 81, tavaly nyáron 257 millió euró) miatt a hazaiak az találkozó esélyesei, ám így volt ez tavaly is. Akkor azonban Pato duplájára és Pirlo bombájára csak Raul és Drenthe tudott válaszolni, így az olaszoké lett a három pont. Most nincs ott a taljánok kapujában Dida, aki góllal ajándékozta meg az ellenfelet, valamint hiányzik az egy éve remeklő Ambrosini is, ám a hazaiaknál ott lesz a pályán az egy éve sérülés miatt hiányzó Ronaldo, valamint a kispadon José Mourinho. A portugál mester a piros-feketék őri riválisától, az Intertől érkezett a spanyol fővárosba, tavaly pedig ott verte el a Milant, ahol csak érte. A két gárda legnagyobb nyári fogásai (Özil és Ibrahimovic) egyre inkább kezdenek beépülni a csapatba, izgalmas meccsre számíthatunk tehát Madridban.

A G csoport másik találkozóján a négyszeres BEK/BL-győztes Ajax az Auxerre-t fogadja. A párharc győztese szinte magáénak érezheti a harmadik helyet, sőt abban is reménykedhet, hogy a második pozícióért folyó harcba is bele tud szólni.


Pato tavaly kettőt rúgott Madridban
Pato tavaly kettőt rúgott Madridban


A F csoportban az eddig százszázalékos Chelsea a szintén hibátlan Szpartak Moszkva otthonában lép pályára. Amennyiben valamelyik csapat nyer, szinte továbbjutónak tekinthető. Mindkét csapatból hiányzik egy-egy Alex (a hazaiaknál ráadásul a csapatkapitányról van szó), az angoloknál pedig Benajun is sérült. A másik találkozón az eddig pont nélküli Olympique Marseille az utolsó szalmaszálat ragadhatja meg a Stade Velodrome-ban: a franciák a BL talán leggyengébb csapatát, a szlovák Zsolnát látják vendégül.

Hasonló helyzet alakult ki a H csoportban is: két hibátlan csapat és két pont nélküli csapat csap össze egymással. A sérülésektől tizedelt Arsenal (Almunia, Sagna, Vermaelen, Koscielny, Ramsey, van Persie sem bevethető) a Fernandinhót nélkülöző Sahtar Donyecket fogadja. Arsene Wenger együttese Mircea Lucescuék és Razvan Raték ellen tehetik meg az utolsó előtti lépést a továbbjutás felé. A másik meccsen a portugál bajnokság tavalyi meglepetéscsapata, a Braga eddig pocsékul szerepelt (0-9-es gólkülönbség) a királykategóriában és itt az ideje, hogy kiküszöbölje a csorbát: a Partizan Belgrád ellen hazai pályán. A szerbek eddig „szebb" vereségeket szenvedtek (0-1 Donyeckben, 1-3 az Arsenal ellen) és a portugálokkal meccselhetnek az Európa-ligáért.

A keddi program:
E csoport:

Bayern München - Kolozsvári CFR 21.45 TVR1
Roma - Basel 21.45
F csoport:
Szpartak Moszkva - Chelsea 19.30 DigiSport.hu
Olympique Marseille - Zsolna 21.45

G csoport:
Real Madrid - Milan 21.45 TV2
Ajax - Auxerre 21.45

H csoport:
Arsenal - Sahtar Donyeck 21.45
Braga - Partizan Belgrád 21.45

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: