2011-02-24 14:36:22• hírek • Szatmar.ro

Négyen sérültek

Nem a legideálisabb körülmények közepette készül a Szatmárnémeti VSK férfi kézilabda-csapata az Nemzeti Liga 14. fordulójában esedékes, Temesvár elleni mérkőzésre:  négy mezőnyjátékos is kihagyhatja az összecsapást sérülés miatt.

A VSK eddig 13 pontot szerzett, aminek köszönhetően a kényelmesnek mondható 8. helyet foglalja el a bajnoki tabellán, míg a Temesváriak mindössze hat egységgel a 12. pozícióban szerénykednek. Amint azt Palkó János kiemelte,  pont a gyenge helyezés az, ami a vendégeket veszélyessé teheti a péntek délután 17 órakor, az Ady Endre utcai sportcsarnokban kezdődő mérkőzésen: „A Polinak nagyon kellenek a pontok, és kettőzött erővel fog majd küzdeni. Nagyon szolid csapat, az elmúlt fordulóban otthon csak egy góllal kaptak ki a Suceavától, tehát nehéz lesz ellenük. De a fiúk elszántak, hogy ismét begyűjtsék mind a két pontot", mondta hazai mester.

A szatmári szakvezetésnek az is komoly fejtörést okoz, hogy Cosmin Libert, Devid Munea, Silviu Surducan és Nenad Szavics sem teljesen egészséges, leginkább utóbbi játéka kérdőjeles. „Izomhúzódása van, a héten nem is edzett, elég valószínűtlen a játéka. A többiek biztosan rajta lesznek a meccslapon, aztán meglátjuk hogy pályára küldjük-e őket", magyarázta Palkó.

„A Suceava elleni mérkőzésig lesz idejük, hogy teljesen felépüljenek. Ami a meccset illeti, biztosan nehezebb lesz mint Nagybánya ellen volt, a Poli minden lehetőséget meg akar ragadni a pontszerzésre. Edzőváltás is volt náluk, ami jót tehet a csapattal, bár a régi tréner ott maradt az együttesnél technikai igazgatónak". Ezek már Fógel László VSK-elnök szavai voltak, aki tehát nem szeretné megkockáztatni négyük esetleges rásérülését, a döntés azonban a szakvezetésé.


Kemény meccsre számíthat a Temesvár ellen a VSK
Kemény meccsre számíthat a Temesvár ellen a VSK


Az országos szaksajtó figyelme mellesleg a bajnoksággal kapcsolatban továbbra is a listavezető Resicabánya további sorsa felé irányul. Bár a háromszoros Challenge-kupa győztes elnöke, Adrian Chebutin a héten bejelentette, hogy csapata anyagi okok miatt visszalép a bajnokságtól, a helyzet egyáltalán nem egyértelmű. Megerősítette ezt Fógel is, aki elmondta: értesülései szerint a resicabányaiak semmilyen, a visszalépésről szóló dokumentumot nem juttattak el az országos szakszövetséghez. Sőt, a hétvégén sor kerül a csúcsrangadóra is, amelyen a Resicabánya a második helyezett Székelyudvarhelyet fogadja.

A szövetség és a resicabányaiak közösen keresik a megoldást a csapat fenntartására és mindenképpen kedvező a számukra, hogy a hétvége után a bajnokság újabb három hetes pihetőt tart. Ez a VSK számára március 19.-én ér véget, akkor a Suceava teszi majd tiszteletét a Szamos-parti városban.

Nemzeti Liga, 14. forduló, péntek:
Szatmárnémeti VSK-Temesvár Poli
Resicabányai UCM-Székelyudvarhelyi HC (DigiSport, 20.00)
Szombat: Suceavai Bucovina-Nagyváradi CSM,
Steaua-Tg. Jiu-i Pandurii (DigiSport, 12.00).
Vasárnap: Bukaresti CSM-Kolozsvári U Transilvania (DigiSport, 12.00)
Bákói Ştiinţa-Nagybányai HC Minaur március 2-án
Konstancai HCM- Brassói Dinamo  március 16

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: