2009-01-12 11:46:57• hírek • Parajdi Andrea

Négyen jutottak tovább

Vasárnap délután tíz tehetséges énekes mérte össze képességeit, a XVIII. alkalommal megszervezett Hajnal akar lenni népdalversenyen. A verseny színvonalának bizonyítékaként szolgál az is, hogy a tervezett három helyett, négy versenyzőt engedett tovább a zsűri.

A Hajnal akar lenni népdaléneklési verseny megyei szakaszára idén is a megszokott helyszínen, a Szentlélek templom Merk Mihály termében került sor, ahol tíz tehetséges népdalénekes adta elő dalcsokrait.

A produkciók zenei kíséretét Fehér Kálmán népi zenekara biztosította, s az értékelésről egy négy fős zsűri gondoskodott. Murvai Ibolya, Hidgyed Gyöngyi és Bertók Noémi zenetanárnők, illetve Varga Péter, a Székesegyház karnagya pontozták a versenyzőket, akik a tervezett három továbbjutó helyett, négy versenyzőt engedtek a Kárpát Medencei döntőbe. A zsűri értékelése szerint Szűcs Tímea, Jakab Ildikó, Laczkó Ferenc és Horváth Nikolett versenyezhetnek a legjobbakkal.

Csirák Csaba, a rendezvény szervezője szerint, nagyon színvonalas előadásokkal készültek a versenyzők, azonban ahhoz, hogy a Kárpát Medencei döntőn is jó helyezést szerezzenek, szükség van a felkészülésre. - A Kárpát Medencei döntőig alig két hét van még hátra, ez idő alatt nagyon sokat kell gyakorolniuk a továbbjutóknak, hiszen ott már valóban csak a legjobb énekeseknek van esélyük. Úgy gondolom, a tehetségük adott, jó képességekkel rendelkeznek, s az csak a szorgalmukon múlik, milyen helyezést érnek el -mondta Csirák Csaba.

Tízen mérték össze képességüket a XVIII.alkalommal megszervezett Hajnal akar lenni népdaléneklési versenyen.

Négyen jutottak tovább a Kárpát Medencei döntőbe.

Négy fős zsűri értékelte a produkciókat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: