2014-05-20 22:09:53• hírek • Kocsis Zoltán

Negyedszer nyerte meg az Olimpicit Mácska Ádám

A hétvégén Békéscsabán ért véget az öt fordulóból álló Olimpici versenysorozat, amelynek 14 évnél fiatalabb korosztájában a párbajtőrözők között ismét Mácska Ádám emelhette magasba a trófeát.

Nagy Lehel és Csiszár Ferenc tanítványa immár rutinos ünneplőnek számít, hisz immár negyedik alkalommal nyerte meg a komoly presztízzsel rendelkező trófeát.

Mácska az egy évvel idősebb korosztályban is elindult, ám ott a legjobb nyolc között kikapott a budapesti BVSC sportolójától, Mestanyek Árontól. A magyarországi párbajtőröző korábban Debrecenben is legyőzte a szatmári tehetséget.

„Addig Ádám minden meccsét megnyerte, de utána már kiütközött rajta a fáradtság és vereséget szenvedett 15-13-ra" - mondta Nagy Lehel edző, aki köszönetet mondott a Fencing Egyesületnek és a szülőknek a támogatásáért.

A Sportklub fiataljaira a hétvégén Nagyváradon vár egy fontos torna, majd június végén az országos gyerekbajnokságon léphetnek pástra.

A békéscsabai viadalon a többi szatmári kötül Pfeifer Melany jutott még a nyolc közé, ő a hetedik lett, Kató Zsófia a 10., Kiss Asztrid pedig a 41. helyen zárt. Pfeifer az újoncok viadalában is 11. lett, Pallai Amarillisz a 22. Kató a 27. lett, a serdülő fiúk korosztályában Oroian a 23. helyen, Teodora Coste a 25. helyen zárt. A törpici kategóriában Maria Crăciun a 16., Szabó Boglárka a 19., Adriana Nemeş a 32., Szabó Szabolcs a 38., Luca Groza a 43., Luca David a 45. helyen végzett, a gyerekeknél Lázár Ruben a 37., Szenes Róbert a 75. lett.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: