2009-05-25 13:37:04• hírek • Szatmar.ro

Negyedszer bajnok a Debrecen

A DVSC csapata az utolsó előtti fordulóban bebiztosította a bajnoki aranyat.

A Debrecen a Diósgyőrben elért 3-2-es győzelmével behozhatatlan előnyre tett szert, így már az Újpest veresége előtt eldőlt, hogy 2005, 2006 és 2007 után ismét megnyerte a bajnoki pontvadászatot.

A DVSC csapata egy eseménytelen első félidő után a második játékrész elején Czvitkovics Péter két góljával megnyugtató előnyt szerzett. Bár Homma szépített, Dombi Tibor gólja ismét kettőre növelte csapata előnyét, bebiztosítva ezzel a bajnoki címet. Tíz perccel a vége előtt ugyan Balajti izgalmassá tette a végjátékot, az eredmény már nem változott.

Mivel ekkor a Loki előnye hat pont volt a később játszó Újpest ellen, bajnoknak érezhette magát, mert Magyarországon pontegyenlőség esetén a győzelmek száma számít és ebből a Lokinal volt több. Más kérdés, hogy aztán az Újpest 4-3-as vereséget szenvedett Győrben.

A civis város csapatának győzelmében elévülhetetlen érdemeket szerzett a 16 gólos Rudolf Gergely és a 12 találatig jutó Oláh Lóránt.

Az is eldőlt, hogy az Újpest mellett az újoncként a harmadik helyet megszerző Haladás indulhat az Európai Ligában, míg a Siófok követi az NBII-be a REAC-ot. Ez azt jelenti, hogy az utolsó forduló előtt minden lényeges kérdésre válasz találtatott.

Ami a feljutókat illeti, a Keleti csoportot fölényesen megnyerő Ferencváros helye biztos, nyugaton azonban minden nyitott. A tabella élén álló Gyirmót, Pécs, Lombard triót csak három pont választja el egymástól, három fordulóval a vége előtt.



Negyedszer bajnok a Debrecen. fotók: dvsc.hu


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: