2016-11-03 19:07:20• hírek • Szatmar.ro

Negyedszázad a szeretet szolgálatában

25 éves a Romániai Máltai Szeretetszolgálat. Az elmúlt negyed évszázadban a szolgálat története több ezer rászoruló gyermek, elszegényedett család, illetve magára maradt idős ember történetével fonódott össze. Puskás Bálint Zoltán „A szeretet szolgálatában" című könyvében az elmúlt huszonöt év történéseit mutatja meg, néhol zavarba ejtően őszintén.

„Első alakuló ülésünkre Sepsiszentgyörgyön is több mint 200-an jöttek el. Miután megmondtuk, hogy itt nem kapni fogtok, hanem adni kellene, a következőre már csak 20-an jöttek."- meséli a mára már anekdotává vált történetet Puskás csütörtök délután Szatmárnémetiben.

Puskás Bálint Zoltán ma már nyugdíjas, korábban viszont három mandátumon keresztül volt RMDSZ-es szenátor, később alkotmánybíróként tevékenykedett. „Gyermekkoromban további hét társammal együtt gyermekparalízisben szenvedtünk - ugye ezek még azok az idők voltak, mikor  nem kaptunk védőoltást - és én a társaságból egyedüliként meggyógyultam a betegségből. Úgy éreztem, hogy vissza kell adnom valamit ebből az ajándékból, amit kaptam, tennem kell valamit a rászorulókért"- fogalmazott a szerző. Éppen ezért 1991-ben alapító tagja volt a Romániai Máltai Szeretetszolgálatnak és ma is kiveszi részét a szolgálat tevékenységéből.

„Köszöntelek kedves kollégáim!"- ezekkel a szavakkal már Erdei D. Istvánt és Magyar Lórándot, az RMDSZ helyi képviselőjelöltjeit üdvözölte a Máltai lovag. A rászorulók megsegítése  többrétű munka, amiből a politikusok is kiveszik a maguk részét. „A törvényeknek segíteni kell a szolgálatok, alapítványok, civil szervezetek munkáját, éppen ezért nagyon fontos, hogy erős parlamenti képviseletünk legyen, hiszen minden általunk kezdeményezett módosítás érvénybe lépéséhez meg kell győznünk a többséget"- szögezte le Puskás.

A csütörtök este könyvdedikálással és közvetlen beszélgetéssel záródott a Szatmárnémeti Máltai Szeretetszolgálat székhelyén.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: