2014-10-20 12:54:03• hírek • Kocsis Zoltán

Negyedszáz csendőr adott vért hétfő reggel

A Szatmár Megyei Csendőrség negyedszáz munkatársa adott vért hétfő reggel Szatmárnémetiben, a vérközpontban. A csendőrség ezzel a jótékonysági akcióval a Szatmár megyében uralkodó súlyos vérhiány csökkentéséhez kívántak hozzájárulni.

A csendőröket 08.30-kor Doina Crisan, a vérközpont vezetője fogadta és mondott köszönetet a segítségükért. A következő napokban további csendőrök keresik majd fel az intézményt, hisz a karitatív akcióra nem csak a hétfői huszonöt személy mondott igent, hanem több mint ötvenen. Ők majd a munkaprogramjukhoz alkalmazkodva keresik fel a központot.

„Tudatosítanunk kell a véradás fontosságát és meg kell értenünk, hogy a vér életet jelent. Arra is gondolnunk kell, hogy adott esetben mi is kerülhetünk olyan helyzetbe, hogy életbemaradásunk néhány csepp vértől függjön", vázolta fel az „Egy csepp vér, egy esély az életre" akció mozgatórugóját a szatmári csendőrség sajtószóvivője, Camelia Lucut.

A Szatmár Megyei Vérközpont minden hétköznap 8.00 és 9.30 között várja a vért adni szándékozókat a Károlyi út 27 szám alatt található székhelyén. Szatmár megyei, illetve Szatmár megyei tartózkodási engedéllyel rendelkező személyeket várnak. A  vért adni szándékozó személy ehet a művelet előtt, de csak könnyű ételeket. Javallott továbbá, hogy a donor 48 órával korábban ne fogyasszon jelentős mennyiségű alkoholt. Minden 18 és 65 év közötti személy jelentkezhet, aki nem szenvedett hepatitiszben, tuberkulózisban, szifiliszben, maláriában, stb... A férfiaknak legkevesebb 60, a nőknek 55 kilogramm súlyúaknak kell lenniük.

Mindenki, aki vért ad, aznap szabadnapot kap munkaadójától, a vérközponttól pedig hét élelmiszerjegyet. Az ötödik véradás után 50%-os kedvezményt kap a donor a megyeszékhely tömegközlekedési vállalatától.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: