2008-08-12 20:51:01• hírek • Szatmar.ro

Negyedik nap: csak a vízben számítunk

A pekingi olimpia negyedik napján ismét csak az úszók teljesítettek az elvárásoknak megfelelően a magyar delegációból.

Cseh László országos csúccsal bejutott a 200 méter pillangó döntőjébe, Gyurta Dániel pedig olimpiai -és Európa-csúccsal került az elődöntőbe 200 méter mellúszásban. Verrasztó Evelin csak szétúszásban maradt le a 200 méter vegyesúszás döntőjéről, annak ellenére, hogy országos csúcsot úszott.

Mutina Ágnes 11. lett kétszáz gyorson, így nem jutott be a döntőbe. A férfi 4X200-as vegyesváltó országos csúcsa ellenére sem jutott döntőbe. A férfi vízilabda-válogatott 17-6-ra verte a görögöket. Az előzőleg éremesélyesnek tartott kardvívók közül Nemcsik Zsolt és Decsi Tamás az első, Szilágyi Áron a második körben esett ki.

Légpuskában Gerebics Roland szétlövéssel maradt le a döntőről és lett 9. Az Eb-győztes Varga Tamás - Hirling Zsolt könnyűsúlyú kétpárevezős nem jutott be a döntőbe. A vitolázó Berecz Zsombor a 31., a szörfös Gádorfalvi Áron a 17, Detre Diána a 21. helyen várja a folytatást. A román delegáció némileg sikeresebb napot zárt, mivel Mihai Covaliu bronzérmet szerzett kardvívásban.

A férfi tornászcsapat a 7. helyen végzett. Nem jutott döntőbe Camelia Potec a 200 gyorsúszásban és Ioan Gherghel 200 méter pillangóban. Az Európa-bajnok Eusebiu Diaconu kikapott a vigaszágon a birkózás 60 kg-os kategóriájában, így pontot sem szerzett. Victor Hanescu búcsúzik a tenisztornától, miután kikapott a francia Gael Monfilstől.
Micheal Phelps 200 gyorson, új világcsúccsal, megszerezte kilencedik olimpiai aranyát, ezzel pedig utolérte Paavo Nurmit, Carl Lewist és Larissza Latinyivát. És még öt számban indul az idén....
szatmar.ro

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: