2009-04-08 14:54:30• hírek • Ferenczi Noémi

Többször riasztották a tűzoltókat

Szerdán sajtótájékoztató keretében számolt be Iulian Burz tűzoltóparancsnok és Remetey Zsigmond kapitány az idei év első három hónapjának tevékenységéről. Több mint hatszorosára nőtt a riasztások száma.

Összesen 210 tűzvédelmi ellenőrzést végeztek a különböző intézményekben és magáncégeknél egyaránt, 1037 esetben adtak figyelmeztetést és csupán 59 esetben szabtak ki pénzbírságot, mely megközelíti 60 ezer lejt. „Nagyon sok helyen tapasztaltunk mulasztást ezen a téren, azonban először mindenki figyelmeztetést kap, csak aztán szabunk ki pénzbírságot"- magyarázta Burz.

A tavalyi év első három hónapjához képest idén 6,11-szer több esetben kellett közbelépniük a Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségének munkatársainak, míg tavaly csupán 88-szor riasztották őket, addig idén 537 alkalommal kellett közbelépniük.

Burz elmondta, a riasztástól számítva átlagosan 8,06 perc alatt értek ki a helyszínre a tűzoltók, mely országos viszonylatban nem szerepel az élmezőnyben. Szerinte, ezt az időt nem lehet csökkenteni a rossz állapotban lévő utak miatt.

A szatmári tűzoltókat összesen több mint 70 tűzesethez riasztották. A vészhelyzetek során több mint 8 millió lej értékű javakat sikerült megmenteniük és összesen 6-an vesztették életüket.

A tűzeseteken kívül földcsuszamlásoknál, közúti baleseteknél, árvizeknél segítettek az életmentésben a szatmári tűzoltók.

Burz végül hozzátette, a megelőzés sokkal olcsóbb, mint maga a vészhelyzetek elhárítása, ezért továbbra is intenzíven fogják folytatni megelőzési kampányukat.

Sajtótájékoztató keretében számolt be az első három hónap mérlegéről a tűzoltóparancsnok

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: