2010-04-13 13:26:10• hírek • Balog Anita

Negyedéves mérleg a Tűzoltóságon

Napi öt esethez riasztották a tűzoltókat illetve a SMURD embereit.

Kedd délelőtt sajtótájékoztató keretében mutatta be a Szatmár Megyei Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségének vezetője, Burz Iulian az általa vezetett intézmény negyedéves mérlegét. Január elseje és március 31 között összesen 423 esetben riasztották őket, ebből azonban csak negyven volt tűzeset. A felügyelőség statisztikáját azok a sürgősségi helyzetek ''dobják meg'' , amelyekben a SMURD mentőautóit vetették be - összesen 330 alkalommal, ami a bevetések több mint 76 százalékát teszi ki. Ezzel együtt, idén jelentősen kevesebb munkájuk volt a SMURD-nak: a tavaly ugyanis 445 esetben léptek közbe.

Burz Iulian újságírói kérdésre elmondta: a felügyelőség legnagyobb gondja az elöregedett géppark. Míg legtöbb tíz évente cserélni kellene a tűzoltóautókat, jelenleg olyan jármű is van, amelyik már túllépte a harmincat. Valamennyi pénz rendelkezésre áll az autók folyamatos javíttatására, de új autók vásárlására nincs keret. Pályázni viszont pályáztak, amennyiben pedig sikeresek lesznek, négy új autóval bővülhet a géppark.

Szintén problémát okoznak az utak, hiszen a rossz útviszonyok miatt van, hogy lassabban érnek ki a helyszínekre, mint azt tervezték.

A negyedéves jelentés lehangoló része, hogy nyolc halálesettel is szembesültek a felügyelőség munkatársai.  Ezek közül három személy közlekedési balesetben hunyt el, egy kútba fulladt, egy az árokba fulladt, majd meghagyott, egy esetben szívinfarktus miatt hunyt el egy beteg, akihez a SMURD-ot riasztották, két esetben pedig lakásukban halva találtak rá személyekre.

A felügyelőség vezetője a Szatmár.ro-nak elmondta: a SMURD rohammentők gyakran mentenek életeket, emiatt a tervek szerint Avasújvárosba is kerül majd egy speciális mentőautó, ez már csak az egészségügyi minisztériumtól illetve a közbeszerzés lebonyolításától függ.


Bemutatták a negyedéves mérleget. Aurel Ulici sajtóreferens (balra), és Burz Iulian (jobbra)
Bemutatták a negyedéves mérleget. Aurel Ulici sajtóreferens (balra), és Burz Iulian (jobbra)


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: