2016-01-07 09:47:57• hírek • Kocsis Zoltán

Negyed órával előzték meg Manit – változás az élen

A keddi 13. hely után valamivel gyengébbre sikerült Gyenes Emánuel szerdai napja, hisz a San Salvador de Jujuy körül megtett „gyűrűt" a 27. helyen zárta. A kisebb visszaesés egyik magyarázata lehet, hogy Maninak kímélnie kellett a motorját.

Szerdán, az Andok 3600 méter magas bércei között kezdődött ugyanis az idei Dakar maraton szakasza, ami azt jelenti, hogy a pilótáknak kellett felkészíteniük járműveiket a következő napra, illetve nem cserélhetnek le bizonyos alkatrészeket. „Nem erőltettem nagyon a motort, kímélnem kellett a gumikat", jelentette ki a célba érkezése utáni villáminterjúban Gyenes.

Az Autonet Motorcycle Team versenyzője így a 27. helyen zárta a napot, 14 perccel lemaradva a győztes Paulo Goncalves mögött. A portugál mögött az argentin Kevin Benavides lett a második, a szintén portugál Ruben Faria pedig a harmadik. Az első jelentések még arról szóltak, hogy a spanyol Joan Barreda Bort nyerte a szakaszt, ám a szervezők később 5 perccel megbüntették a spanyolt, aki így visszaesett a negyedik helyre. Összesítettben Goncalves vezet Benavides és Barreda Bort előtt, Gyenes Mani jelenleg a 22. helyen áll.

A közös tábor szerda este

Az autósoknál szerdán Stephane Peterhansel nyert Carlos Sainz és Sebastien Loeb előtt, az összesítettben pedig Loeb vezet Peterhansel és Nasszer Al-Attijah előtt.

Csütörtökön a mezőny átlép Bolíviába, a 327 kilométeres mért szakasz pedig eléri a verseny legmagasabb pontját, 4600 métert.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: