2010-09-30 10:51:00• hírek • Szatmar.ro

Az új seprűben bízik a Steaua

Nincsenek kellemes emlékei a Debrecennek és a Steauának az Európa-liga csoportkörének első fordulójából. A magyar bajnok odahaza szenvedett csúnya vereséget az ukrán Metaliszt Harkiv (0-5) ellen, míg a román rekordbajnok Liverpoolban kapott egy négyest. A sorsolás szeszélye folytán mindkét egyesület egy-egy, a régi dicsőségét kereső olasz gárda ellen javíthat, ám a Sampdoria és a Napoli egyik sem számít esélyesnek.

Alaposan megfogyatkozva várja a Debreceni VSC labdarúgócsapata, a Sampdoria meccset. A magyar bajnoknak amúgy is kevés az esélye a pontszerzésre Genovában, úgy viszont különösen, hogy Kabát Péter eltiltás miatt nem játszhat, Komlósi Ádám és Farkas Balázs sérüléssel bajlódik, Máté Péter pedig beteg. Ami az olaszokat illeti, Paolo Sammarco és Andrea Poli nem játszhat sérülés miatt.

Amiben bízhat a Loki az az, hogy riválisa is gyengén kezdte az otthoni bajnokságot. A genovaiak öt forduló során mindössze hat pontot gyűjtöttek, pedig többre hívatottak, már csak abból kiindulva is, hogy az olasz labdarúgás jelenleg legjobb formában futballozó és legkreatívabb játékosa, Antonio Cassano őket erősíti. Kikapcsolása kulcsfontosságú lesz a Debrecen számára is, már csak azért is, mert bármelyik pillanatban képes megvillanni. A korábban fenegyereknek tartott játékmester ráadásul rendkívül jól összedolgozik a pályán a szintén válogatott Giampaolo Pazzinivel, aki a Serie A előző kiírásában 19 gólig jutott. Domenico Di Carlo edző bejelentése alapján Koman Vladimir, akárcsak az első fordulóban, Eindhovenben, ezúttal is kezdőként majd lehetőséget az olasz együttesben.


Dombira ennél nehezebb feladat is vár a Luigi Ferraris stadionban fotó: dvsc.hu
Dombira ennél nehezebb feladat is vár a Luigi Ferraris stadionban fotó: dvsc.hu


Érdekességképpen, a mértékadó transfermarkt.de honlap 118 millió euróra taksálja a Samp keretét, míg a Lokiét 9,8 millióra. A magyar bajnok legértékesebb játékosa a montenegrói kapus, Vukasin Poleksic, aki eltiltása miatt egy jó ideig nem léphet pályára.

Az I csoport másik meccsén az ex-debreceni Dzsudzsák Balázs Harkivben próbálja megbosszulni a PSV-vel, hogy a Metaliszt az előző fordulóban 5-0 arányban elgázolta a nevelő egyesületét.

 

Szintén óriási a különbség a Steaua és a Napoli között, legalábbis ami a keret becsült értékét illeti: a román gárdát 37 millió euróra, az olaszokat pedig 128 millióra becsüli a már említett honlap. Ennek megfelelően Olaszország harmadik legnagyobb városának csapata számít a találkozó esélyesének, főleg, ha ki tudják használni a Steauánál tapasztalható bizonytalanságokat. A román rekordbajnoknál ugyanis a hét elején nevezték az idei szezon negyedik edzőjét Marius Lacatus személyében, és nem biztos, hogy az „új seprű mindig jól seper", ez a bizonytalanság ugyanis nem biztos, hogy jót tesz a labdarúgók önbizalmának. Az olaszok ráadásul az előző fordulóban odahaza csak egy gól nélküli döntetlenre voltak képesek az Utrecht ellen, ami tovább növelheti harci kedvüket. Idegenben ráadásul a bajnokságban nagyszerűen szerepelnek: négy meccsből két döntetlent és két győzelmet értek el.

Ami a hiányzókat illeti, a hazaiaknál Emeghara sérülés miatt nem szerepelhet, Bilasco, Brandan és Galamaz pedig már Urziceni csapatában szerepelt idén az Európa-ligában, ezért új csapatukban nem erre nem jogosultak. A vendégeknél Lucarelli és Cannavaro küszködik sérüléssel, ott lehet a pályán viszont a félelmetes Hamsik, Lavezzi, Cavani támadó trió, akiket a középpályáról Jebda és Gargano támogathat. Kérdés azonban, hogy a nápolyiak mennyire gondolnak a hét végi, Roma elleni rangadóra. Ha igen, akkor szerepet kaphat a mindössze 18 esztendős brazil-román származású Nicolao Manuel Dumitru Cardoso. A fiatal csatár története igen érdekes, hisz édesanyja brazil, édesapja román, ő maga a svédországi Nackában született, de olasz utánpótlás-válogatott!


Gyakori jelenet: Hamsik, Cavani és Cannavaro gólnak örül fotó: sscnapoli.it
Gyakori jelenet: Hamsik, Cavani és Cannavaro gólnak örül fotó: sscnapoli.it


A K csoport másik találkozóján a hazai pályán idén remeklő (a Celtic Glasgow-nak négyet lövő) Utrecht a bajnokságban szenvedő, a Steven Gerrardot pihentető Liverpoolt fogadja.

Ami a további csoportokat illeti, három olyan találkozót is rendeznek, amely akár a döntő párosítása is lehetne: az A csoportban a Manchester City a Juventust, a K jelű négyesben a címvédő Atletico Madrid a Leverkusent, a J kvartettben pedig a kirobbanó formában lévő Dortmund a Sevillát fogadja.

A csütörtöki program:
A csoport:
Lech Poznan -Red Bull Salzburg 22:05 ó
Manchester City -Juventus 22:05
B csoport:
Rosenborg -Arisz Szaloniki 22:05
Atlético Madrid -Bayer Leverkusen 22:05
C csoport:
Gent -Lille 22:05
Sporting Lisboa - Levszki Szófia 22:05
D csoport:
PAOK Szaloniki -Dinamo Zagreb 22:05
Villarreal -FC Bruges 22:05
E csoport:
BATE Boriszov -AZ Alkmaar 22:05
Sheriff Tiraspol -Dinamo Kijev 22:05
F csoport:
CSZKA Moszkva -Sparta Praha 20:00
Palermo -Lausanne 22:05
G csoport:
Hajduk Split -Anderlecht 20:00
Zenit -AEK Athén 20:00
H csoport:
Odense -VfB Stuttgart 20:00
Young Boys - Getafe 20:00
I csoport:
Sampdoria - Debreceni VSC 20:00
Metaliszt Harkiv -PSV Eindhoven 20:00
J csoport:
Paris Saint-Germain - Karpati Lviv 20:00
Borussia Dortmund - Sevilla 20:00
K csoport:
Steaua -Napoli 20:00
Utrecht - FC Liverpool 20:00
L csoport:
Rapid Wien - Besiktas 20:00
CSZKA Szófia - FC Porto 20:00

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: