2010-10-20 10:30:41• hírek • Szatmar.ro

Ki-ki meccs Glasgow-ban, utolsó esély a Bremennek

A labdarúgó Bajnokok Ligája harmadik fordulójának második játéknapján a Lyon bebiztosíthatja továbbjutását, a Werder Bremen pedig az utolsó szalmaszálban kapaszkodhat Enschedében. Az est nem marad rangadó nélkül sem, a címvédő Inter a Tottenhamet, a Glasgow Rangers pedig a Valenciát fogadja.

Az A csoportban besorolt címvédő olasz Inter eddig veretlen, szerdán pedig a hasonló eredménysort felmutató Tottenhamet fogadja. Érdekesség, hogy mindkét együttes egy 2-2-es döntetlennel indult, aztán odahaza legyőzte Werder Brement illetve a Twentét. Az eddigi eredmények alapján a két együttes az csoportelsőségért küzdhet egymással, ezért nagyon fontos a szerdai találkozó. Amelynek a hazai pályán játszó Inter az esélyese, még akkor is, ha Cordoba, Mariga, Cambiasso, Suazo és Milito személyében egy sor játékost nélkülöznie kell. Az angoloknál csak ketten kénytelenek kihagyni az összecsapást, ám Defoe és van der Vaart annál fontosabb láncszemnek számít a csapat játékában.

A csoport másik találkozóján a Werder Bremen a Twente otthonában az utolsó szalmaszálban kapaszkodhat: a németek eddig egy pontot szereztek és nem engedhetnek meg maguknak egy újabb botlást a hollandok ellen, már csak az Európa-liga szereplést biztosító harmadik hely miatt sem. Bár Boenisch, Naldo és Borowski személyében fontos emberek nem bevethetők, jó hír a zöld-fehérek szurkolóinak, hogy Claudio Pizarro a hétvégén már pályára lépett sérülését követően, ki is osztott egy gólpasszt. A két csapat februárban, az Európa-ligában már találkozott egymással, a Werder akkor Enschedében 1-0-ra kikapott, Brémában azonban 4-1-re nyerni tudott.


Tavasszal a Werder kiejtette a Twentét fotó: werder.de
Tavasszal a Werder kiejtette a Twentét fotó: werder.de


A B csoport rangadóján az eddig hibátlan Lyon a Benficát fogadja. Amennyiben a franciák nyerni tudnak, akkor szinte továbbjutónak érezhetik magukat, míg a három pontos portugálok nem engedhetik meg maguknak, hogy Gelsenkirchen után Lyonban is kikapjanak, ebben az esetben ugyanis leszakadnának az élmezőnytől. Mindkét csapat egy sor sérüléssel küszködik, a hazaiaknál Ederson, Toulalan, Cris, Bastos, Makoun és Delgado sem teljesen egészséges, a vendégeknél pedig Cardozo és Amorim nem léphet pályára.

A másik összecsapáson a Schalke toronymagas favoritként fogadja az eddig pont nélküli Hapoel Tel-Avivot. Amennyiben a németek hat pontot szereznek az izraeliek elleni két meccsen, akkor komoly lépést tesznek a továbbjutás felé. A gelsenkircheni királykékek leginkább Klas-Jan Huntelaar formájában bízhatnak, aki legutóbbi nyolc meccsén kilenc gólt szerzett.

A C jelű kvartettben igazi ki-ki meccsre kerül sor Glasgow-ban: a Rangers a Valenciát fogadja. A négy pontos skótok és három egységgel rendelkező spanyolok úgy számítanak, hogy egymással vívnak majd meg a továbbjutást jelentő második helyért a Manchester United mögött. A hazaiak Jelavic, a vendégek pedig Feghouli és Stankevicius játékára nem számíthatnak.

A másik találkozón nem az a legnagyobb kérdés, hogy a Manchester Unitedben ki pótolja Valenciát vagy hogy a régóta sérült Hargreaves játszik-e a Bursaspor ellen, hanem az, hogy mi lesz Wayne Rooney sorsa. Mivel azt már Sir Alex Ferguson vezetőedző is elismerte: a csatár távozni szeretne. Az eddig rendkívül gyenge benyomást keltő törökök ezt a nyomasztó hangulatot szeretnék a maguk javára fordítani.


Rooney a padlón, de vajon marad-e a ManU-ban?
Rooney a padlón, de vajon marad-e a ManU-ban?


Végezetül a H csoportban a Barcelona hazai pályán szeretne javítani a kazanyi pontveszteség után. Papíron nem lesz könnyű dolga, hisz az eddig százszázalékos Köbenhavn együttesét fogadják, ám a dánok elvileg nem okozhatnak komoly gondot a katalánoknak.

Ember legyen a talpán viszont, aki tippelni merne a Panathinaikosz - Rubin Kazany mérkőzésen. Mindkét gárda áldozatává vált korábban a koppenhágaiaknak, sőt, a görögök odahaza kaptak ki. Ezzel szemben a tatárok pontot raboltak otthon a Barcelona ellen és erre Athénban is képesek lehetnek.

A szerdai program:
A csoport:

Inter - Tottenham
Twente - Werder Bremen

B csoport:
Lyon - Benfica
Schalke - Hapoel Tel-Aviv

C csoport:
Glasgow Rangers - Valencia
Manchester United - Bursaspor

D csoport:
Barcelona - Köbenhavn
Panathinaikosz - Rubin Kazany

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: