2010-10-21 00:24:51• hírek • Szatmar.ro

Negyed óra alatt hármat lőtt az Inter

Hét gólt hozott a Bajnokok Ligája csoportkör harmadik fordulója második játéknapjának rangadója, ahol előbb úgy tűnt, hogy a címvédő kivégzi a Tottenhamet, végül aztán a londoniak kerültek közelebb egy kisebb fajta mészárláshoz. A szerdai játéknap érdekessége, hogy egyetlen csapat sem tudott nyerni idegenben.

Az A csoportban a címvédő Inter igazi rangadón fogadta a Tottenham Hotspurs csapatát, mivel mind az olaszok, mind az angolok négy-négy pontot szereztek az első két fordulóban. A Giuseppe Meazza stadionban egy emlékezetes meccset vívtak egymással a felek, ám a végén egyaránt keserű szájízzel hagyták el a pályát. A hazaiak parádésan kezdték a találkozót, Eto'o passzából Zanetti már a második percben megszerezte a vezetés, ezzel a BL-történelem legidősebb gólszerzőjévé lépett elő. Érdekesség, hogy az olaszok argentin csapatkapitánya 1998 után lőtt ismét gólt a királykategóriában. Az Inter igazi hengerként folytatta, a 7. percben Gomez kapus ütötte el Biabianyt, ő mehetett zuhanyozni, Eto'o pedig bevarrta a büntetőt. A kameruni a folytatásban is a figyelem középpontjában maradt, hisz a 14. percben kiosztott egy gólpasszt Stankovicsnak, majd a 35. minutumban ismét betalált.

Az Inter ekkor elgázolhatta volna az erőtlennek és ijedtnek tűnő Tottenhamet, ám néhány ziccerük kimaradt, majd a szünet után egyre inkább elkényelmesedtek. Ezt pedig a vendégek keményen megbüntették: Gareth Bale előbb az 52. percben szépített, a hosszabbításban pedig további kétszer betalált, így szinte veszélybe került az Inter győzelme. Érdekesség, hogy Bale az első walesi futballista, aki mesterhármasig jut a BL-ben, pedig hát egy bizonyos Ryan Giggs is ezt az ország(rész)t képviseli...


Bale az első walesi, aki mesterhármast lő a BL-ben fotó: tottenhamhotspur.com
Bale az első walesi, aki mesterhármast lő a BL-ben fotó: tottenhamhotspur.com


A csoport második meccsén Enschedében sokáig nem született gól: a Twente és a Werder Bremen nyüstölte egymást becsülettel. A 75. percben aztán egy kavarodás után Janssen szerezte meg a vezetést a hazaiaknak, öt perccel később pedig Arnautovic talált be egykori csapata kapujába, kiegyenlítve az eredményt.

 

A B csoportban két sima hazai győzelem született. A francia Lyon Briand révén korán megszerezte a vezetést, majd a Benfica még a szünet előtt emberhátrányba került Gaitan kiállítása miatt. A hazaiak ennek megfelelően végig fölényben játszottak, a második félidőben pedig Lopez állította be a végeredményt, a portugálok pedig hálásak lehetnek a bravúrok sorát bemutató Roberto kapusnak.

A másik találkozón a Schalke szintén nem nagyon izzadt meg a Hapoel Tel-Aviv ellen, Raul már a harmadik percben megszerezte ugyanis a vezetést a németeknek. A spanyol csatár aztán egy szép akció végén az 58. percben ismételt, majd honfitársa, Jurado biztosította be a hazaiak győzelmét egy pazar lövéssel, a vendégeknél Schechter csak a 90. percben tudott szépíteni.


Raul ezúttal a Schalke mezében varázsolt fotó: schalke04.de
Raul ezúttal a Schalke mezében varázsolt fotó: schalke04.de


A C jelű kvartettben az eddig még gólt nem kapó Manchester United a gólképtelen Bursasport fogadta. Az angolok végig uralták a meccset, a törököknek helyzetük sem volt, Nani távoli tekerésén kívül azonban nem tudtak a hazaiak Ivankov kapujába találni. Sir Alex Fergusonnak, az angolok skót mesterének ez volt a 2000. tétmeccse eddig csapatai kispadján!

A csoport másik találkozóján a veretlen Glasgow Rangers a Valenciát fogadta, a összecsapás pedig kiérdemelte a rangadó titulust: a két gárda egy remek meccset vívott egymással, helyzet helyzetet követett. Az első félidőben a skótok, a másodikban a spanyolok voltak veszélyesebbek, gólt mégis csak Edu tudott szerezni: az amerikai középpályás az első játékrészben az ellenfél, a másodikban pedig a saját kapujába fejelt. A Rangers mégis közelebb állt a győzelemhez, de előbb Miller, majd Foster sem tudott az üres kapuba találni.

Végezetül a H csoportban a toronymagas favorit Barcelona a vártnál jobban megizzadt az eddig hibátlan Köbenhavn ellen. Messi már a 19. percben mattolta a dánok védelmét, ezt követően viszont Maxwell, Villa és az argentin is több ziccert elpuskázott. A szünet után a vendégek N'Doye és Bolanos révén veszélyeztettek, gólt azonban ismét Messi szerzett a 90. percben.

A másik találkozón az eddig csalódást keltő Panathinaikosz a Rubin Kazanyt fogadta. A BL történelmének legidősebb kezdőcsapatával (29,2 év) kiálló görögök ezúttal is elmaradtak a várakozásoktól, az oroszok többet támadtak, főleg Kaszajev volt aktív, a hazaiak pedig Corvasz kapusnak mondhatnak köszönetet, amiért megszerezték első pontjukat.

Eredmények:
A csoport:
Inter
- Tottenham 4-3
gólok: Zanetti (2.), Eto'o (11., 35.), Stankovic (14.), illetve Bale (52., 90., 92.)

Twente - Werder Bremen 1-1
gólok: Janssen (75.), illetve Arnautovic (80.)
A csoport állása: 1. Inter 7 pont, 2. Tottenham 4p., 3. Werder, Twente 2p.

B csoport:
Lyon - Benfica 2-0
gólok: Briand (22.), Lopez (52.)
Schalke - Hapoel Tel-Aviv 3-1
gólok: Raul (3., 58.), Jurado (68.), illetve Schechter (90.)
A csoport állása: 1. Lyon 9p., 2. Schalke 6p., 3. Benfica 3p., 4. Hapoel 0p.

C csoport:
Manchester United
- Bursaspor 1-0
gól: Nani (7.)

Glasgow Rangres - Valencia 1-1
gólok: Edu (34.), illetve Edu (46., öngól)
A csoport állása: 1. ManU 7p., 2. Rangers 5p., 3. Valencia 4p., 4. Bursaspor 0p.

D csoport:
Barcelona
- Köbenhavn 2-0
gólok: Messi (19., 90.)

Panathinaikosz - Rubin Kazany 0-0
A csoport állása: 1. Barcelona 7p., 2. Köbenhavn 6p., 3. Kazany 2p., 4. Panathinaikosz 1p.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: