2009-04-26 16:29:21• hírek • Szatmar.ro

Négyből három Button mérlege

A Jenson Button és a Brawn GP párosa ismét legyőzhetetlen volt, ezúttal a Bahreini Nagydíjat nyerve meg Vettel és Trulli előtt, míg Barrichello az ötödik helyen ért célba. Raikkönen megszerezte a Ferrari első pontjait idén.

A Bahreini Nagydíj már az elején egy újdonsággal jelentkezett az előző futamokhoz képest: nem esett az eső. Persze, figyelembe véve a földrajzi és klimatikus viszonyokat, az maga lett volna a csoda, a versenyzőknek inkább egy esetleges homokvihartól kellett tartaniuk.

Rögtön a rajt komoly változásokat hozott a versenyautók sorrendjében, mivel az élről induló Jarno Trullit csapattársa, Timo Glock és a KERS-et remekül kihasználó világbajnoki címvédő Lewis Hamilton is megelőzte, míg Kimi Raikkönen a 10. helyről a hatodikra ugrott. Az első kanyarban összeakadt Nakadzsima és Kubica, mindkettejüknek orrot kellett cserélniük.

 

A versenyben sok izgalmas jelenetnek nem lehettünk szemtanúi, ám volt néhány érdekes párharc, mint például amikor Barrichello körökön keresztül centikkel lemaradva üldözte Piquet, amíg meg tudta előzni.

A futam felénél aztán az ismét remekül autózó Button, akinek megint nagyon „belőtték" a taktikát, átvette a vezetést, köszönhetően annak is, hogy Trulli és Vettel kölcsönösen akadályozták egymást, ráadásul az olasznak bizarr módon akkor tettek kemény gumit, amikor mindenki az extrém lággyal autózott.

A futam utolsó periódusában nyilvánvalóvá vált, hogy Buttont nem tudják elkapni, mögötte pedig a Vettel, Trulli, Hamilton trió csatázott, de egyikőjük sem tudott előzési szituációba kerülni. Nagy volt az izgalom a Ferrari háza táján is, hisz Raikkönen a hatodik hely megtartásával megszerezte az olasz istálló első pontjait idén, pedig Glock elég agresszívan támadta.

Ezzel Button négy futam alatt immár harmadik elsőségét szerezte meg és egyre inkább úgy tűnik, csak Vettel képes tartani vele a lépést a világbajnoki cím megszerzése felé vezető úton.

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: