2016-07-18 18:17:09• hírek • Szatmár.ro

Négy új tanácsosa van a Szatmár Megyei Tanácsnak

Több testületbe jelöltek és szavaztak meg személyeket a hétfői rendes havi ülésen.

Az új Szatmár Megyei Tanács négy tagja is visszalépett a tisztségből, emiatt a hétfői tanácsülésen új tanácsosokat iktattak be. Lemondott a tisztségről az RMDSZ-es Nagy Szabolcs, a PSD-s Petric Octavian, az ALDE-párti Sulea Claudiu Simion és a PNL-s Nicoara Romeo Florin. Helyükre Gál Ilona Gyöngyi, Pop Ioan, Bota Cosmin Gheorghe és Belbe Ioan érkezett. A tanácsülésen megtörtént az eskütétel, az új tanácsosok beiktatása is, így ők már szavaztak is az ülésen.

Döntés született a Szatmár Megyei Tanács képviselőiről az Olimpia labdarúgócsapat különböző testületeiben. A labdarúgóklub közgyűlésében Adrian Cozma szerepel a megyei önkormányzat részéről, míg az igazgatótanács tagjai Kovács Máté, Horvat Alexandru és Adrian Stef lesznek.

Megszavazták a Megyei Területi Közrendészeti Hatóság (ATOP) munkájában részt vevő tanácsosokat is. Az RMDSZ-t Kovács Máté és Véron András, a PNL-t Rus Ioan és Belbe Ioan, a PSD-t Buzgau Liviu, az ALDE-t pedig Pintér József fogja képviselni.

Az Észak-Erdélyi Közösségi Fejlesztési Társulás közgyűlésében a megyét Pataki Csaba megyei tanácselnök, az igazgatótanácsban pedig Cristina Felicia Stern képviseli majd. A Lunaforrási Közösségi Feljelsztési Társulásban is Pataki Csaba lesz a megyei tanács képviselője.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: