2011-08-08 09:38:01• hírek • Szatmar.ro

Két súlyos kerékpáros baleset

Románia nem a kerékpárosok országa, ezt mindannyian jól tudjuk, az elmúlt száz évben ugyanis egyetlen kormány, lett légyen az bármilyen politikai irányultságú vagy tartozzék bármilyen rezsimnek, nem tartotta prioritásnak bicikliutak építését.

Éppen ezért a két keréken való közlekedés fokozott veszélyeket rejt magában. Néha maga a kerékpáros hibájából. A hétvégén két súlyos sérüléssel járó közlekedési baleset történt Szatmár megye közútjain: egy esetben a kerékpáros volt a hibás, a másik esetben nem, ám mindkétszer ő lett az áldozat.

Az első eset Szatmárnémetiben történt, az Unirii és az Ady Endre utcák kereszteződésénél. Az 57 éves Ioan E. kerékpárján haladva figyelmen kívül hagyta az „elsőbbségadás kötelező" jelentésű forgalmi táblát, minek következtében a szabályosan közlekedő 32 éves Z. János személykocsijával ütközött.

A baleset következtében Ioan E. súlyos, de nem életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Hasonlóképpen végződött az a baleset, amely szombaton Nagykárolyban történt. A délelőtti órákban a Petőfi Sándor utcában egy haszongépjárművet vezető Calin M. piskolcligeti lakos nem adott elsőbbséget a biciklijével szabályosan haladó Pavel. T-nek. A baleset következtében a 76 éves nagykárolyi lakos súlyos sérüléseket szenvedett.

Mindkét esetben vérmintát vettek az érintettektől, hogy megállapítsák: fogyasztottak-e alkoholt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: