2014-04-03 16:33:05• hírek • Szatmar.ro

Négy szatmári vívó a plovdivi világbajnokságon

Csütörtökön kezdődött és jövő péntekig tart a bulgáriai Plovdiv városában a kadett és junior korosztály számára kiírt vívó világbajnokság. Az eseményen összesen négy szatmári tehetség lép majd pástra, ők valamennyien Izsáki Arnold, File Attila, Lengyel Éva és Csiszár Ferenc tanítványai.

Elsőként a 16 éves Lázin Alexandra lép pástra, a kadett korosztályban induló pusztadaróci lánynak már a nyitónapon jelenése van. A tőröző nemrég nyerte meg a korosztályos országos bajnokságot, ezzel kvalifikálta magát a vébére. „Mondhatnánk azt is, hogy az utolsó 100 méteren futott be, kellemes meglepetés volt szereplése. A vb-n való részvétel költségekkel is járt, ugyanis új felszerelést kellett neki venni, és minden elismerésem Găman Mihály pusztadaróci polgármesteré, aki anyagilag támogatta ennek beszerzését. Ami az elvárásokat illeti, azok nem lehetnek nagyok, hiszen a lánynak ez lesz az első világversenye, és még van egy éve is ebben a korosztályban. Egy esztendő alatt sok tapasztalatot szerezhet, és akkor jövőre elsülhet a keze" - nyilatkozta Lázin edzője, Izsáki Arnold.

Igyekezett nem túlságosan nagy súlyt rakni Bodó Benjámin és Bogdan Dascalu vállaira sem Izsáki mester. Velük kapcsolatban elmondta: fiatalságukból kifolyólag rendkívül kiegyensúlyozatlan a teljesítményük, de maximális odafigyeléssel odaérhetnek a legjobb 16 közé. Bodó a kadett, Dascalu pedig a junior korcsoportban vív. Egyéniben kedden és szerdán, a román válogatott tagjaiként csapatban pedig csütörtökön és pénteken léphetnek pástra.

A negyedik szatmári versenyző Amalia Tataran, aki ugyan már nem a Szatmárnémeti Sportklub, hanem a Bukaresti Dinamo versenyzője, ám továbbra is Csiszár Ferenc kezei alatt edz Szatmárnémetiben. „A jeruzsálemi Európa-bajnokság nem sikerült jól számára, ezért már rá férne egy jó eredmény", jelentette ki Csiszár a világranglista 54. helyén álló tanítványával kapcsolatban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: