2012-02-22 14:46:12• hírek • Póti Orsolya

Négy szatmári diák is bejutott a Simonyi országos döntőjébe

Összesen 120 diák részvételével rendezték meg megyeszékhelyünkön a Simonyi Zsigmond Helyesírási Verseny megyei szakaszát. Az országos döntőbe négy diák jutott tovább.

Idén 13. alkalommal hirdették meg a Simonyi Zsigmond Kárpát-medencei helyesírási verseny hazai - iskolai, megyei és országos - fordulóit az V.-VIII. osztályosok számára - azzal a reménnyel, hogy újabb iskolákat is sikerül bekapcsolni ebbe a versenybe, illetve hogy idén is minél több diák vesz részt.

A verseny célja nem más, mint anyanyelvünk ápolása, a nyelvhasználat iránt érzett felelősségtudat és az anyanyelv szeretetének az erősítése, valamint a továbbtanuláshoz, a munkavégzéshez szükséges helyesírási kompetencia mérése, fejlesztése.

Idén február 18-án vághattak neki a Kárpát-medence helyesen író diákjai a Simonyi Zsigmond Helyesírási Verseny feladatlapjai megoldásának. Szatmárnémetiben a vetélkedő megyei válogatójának a Kölcsey Ferenc Főgimnázium adott otthont, ahol összesen 120  diák mérte össze ügyességét.

Szatmár megyét az országos fordulóban négy V.-VIII. osztályos tanuló képviseli: Baranyai István, a Szatmárnémeti 10. Számú Általános Iskola VI. osztályos diákja, Kovács Péter, a Nagykárolyi Vasile Lucaciu Általános Iskola VII. osztályos diákja, Schlachter Kincső, a Nagykárolyi Vasile Lucaciu Általános Iskola VI. osztályos diákja és Kutzel Levente, a Szatmárnémeti Hám János Római-Katolikus Iskolaközpont hatodik osztályos diákja.

Az országos döntőre Kolozsváron kerül sor, május 5-én.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: