2015-09-18 10:27:34• hírek • Szatmár.ro

Négy szatmári alkotó művei a polgármesteri hivatalban

Chereches Alexandra, Dan George, Gergely Csaba és Tillinger Stefan alkotásaiból nyílt tárlat.

Október 17-ig tekinthető meg az a képzőművészeti tárlat, amelynek a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal galériája ad otthont. Festmények, grafikák láthatók a kiállításban, négy alkotó négy sajátos stílus képviselőjének művei.

Chereches Alexandra a legifjabb a kiállítók közül, jelenleg harmadéves egyetemista a Kolozsvári Művészeti és Dizájn Egyetemen. 2009 óta a Szatmári Alkotóház Képzőművészek Egyesületének a tagja, a sok közös tárlat mellett egyéni kiállítása volt már Szatmárnémetiben és Kolozsváron is. Kedvenc technikái a rajz, fémmetszet, akvarell.

Dan Gheorghe számos alkotótábor résztvevője, munkái rendszeresen jelen vannak az Alkotóház közös tárlatain. Legszívesebben olaj-, akril- és tempera festékkel alkot.

Gergely Csaba a Szatmári Alkotóház Képzőművészek Egyesületének jelenlegi elnöke, 1978 óta tagja. Elsősorban olajfestményeivel vesz részt a tárlaton. Munkásságát 2010-ben a Szatmár Megyei Tanács nívódíjjal jutalmazta. Számos egyéni és csoportos kiállításon mutatta már be alkotásait, egyebek mellett ő festette az Adorján-i római katolikus templom oltárképét.

Tillinger Stefan alkotásai teszik teljessé a tárlatot. A képzőművész olajfestményekkel, akvarellekkel van jelen. Tevékenységéért 2009-ben kapott elismerést a Szatmárnémeti Városi Tanácsától.

Festmények a polgármesteri hivatal galériájában

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: