2017-08-08 16:05:10• hírek • Szatmár.ro

Négy perc alatt értünk át a Golescu, hat perc alatt a Decebal hídon

Mindkét híd bal oldali lábánál helyi rendőr irányította a forgalmat.

A Burgya és a Crinul kereszteződésben is munkálatok folynak, ami miatt sokkal nehezebb lett közlekedni Szatmárnémeti városában. A Decebal híd bal oldali hídfőjénél a buszmegállót költöztetik, alakítják, a Golescu híd bal oldali hídfőjénél körforgalom váltja fel az eddigi jelzőlámpás forgalomirányítást.

A két munkálat igencsak megnehezíti a közlekedést a hidakon, de elméletileg a káosznak szeptemberben vége lesz, a közlekedés pedig mindkét hídon folyamatosabbá válik majd.

Kedden 15.30 körül a Szatmár.ro riportere járta végig a két hidat. 

A Golescu hídhoz közeledve már a Református Gimnáziumnál található nagy kereszteződéstől kezdődően sűrűsödött a forgalom, lassan, de folyamatosan lehetett haladni. A Golescu utcára való felhajtásnál már nehezebb volt a haladás, a híd lábánál, a Nagypiacnál pedig tovább sűrűsödött a helyzet. Akik a Transilvania sugárútról érkeztek, és az oldalsó felhajtón kellett bekérezkedjenek a hídon átkelők sorába, azoknak volt a legnehezebb dolga. A híd másik oldalán egy helyi rendőr irányította a közlekedést, ami elég folyamatosan haladt, bár több alkalommal is kiderült, hogy a szatmári autósok nincsenek hozzászokva a rendőr által irányított forgalomhoz... A lezárt sávok ottjártunkkor nem okoztak igazán nagy gondot.

A Decebal híd lábánál, a Burgya-sarkon is rendőr irányította a forgalmat, a buszmegállóban pedig javában folyt a munka. Egy munkagép ásott és tette egy kamionra a követ-törmeléket. A hídra a másik oldalról feljutni a Sugárút irányából könnyű, ám a Batizi út irányából rémálom. A sok kamionnal "fűszerezett" autósor valahol a vasút melletti református temetőnél ért véget és nagyon lassan haladt. A Soarelui lakónegyed irányából is hosszú autósort kellett kiálljanak, akik át akartak kelni a hidon.

Nekünk, mint a címben is jeleztük, pár perc volt az átkelés mindkét helyen. Igaz, biciklivel voltunk, és kicsit a tilosban is jártunk, ugyanis a Decebal hídon nincs külön kerékpáros-sáv.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: