2017-11-24 13:21:18• hírek • Szatmár.ro

Négy ország tanárai cserélnek tapasztalatot Szatmárnémetiben

Négy ország tizenhét tanára érkezett pénteken Szatmárnémetibe, hogy tapasztalatokat cseréljenek.

A Törökországból, Olaszországból, Észtországból és Portugáliából érkező tanárok az Erasmus Plus program keretében érkeztek városunkba, hogy itt közösen vegyenek részt a „Teachers out, learners in” nevet viselő projektben.
 

Az Aurel Popp Művészeti Líceummal kötött partnerség során a tanárok eddigi tapasztalataikat és gyakorlataikat osztják meg egymással, és arra törekszenek, hogy felhívják a figyelmet a diák-központú nevelés fontosságára, melynek előbb-utóbb fel kell váltania a tanagyag-központú oktatást. A projekt lehetőséget ad a tanároknak, hogy új szemléleteket és módszereket sajátítsanak el, valamint hogy megismerkedjenek a legújabb európai oktatási tendenciákkal.
 

A városba érkező vendégeket Darius Filip megyei prefektus fogadta, aki röviden bemutatta nekik Szatmárnémeti és a közigazgatási palota történetét, majd gratulált nekik a példamutató kezdeményezéshez. A pénteki nap során a tanárok az Aurel Popp Művészeti Líceum diákjainak előadását tekinthetik meg a filharmóniában, szombaton pedig a máramarosi tájakat fedezik fel.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: