2014-04-24 11:11:44• hírek • Szatmár.ro

Négy óra alatt kutatta át a rendőrség a Bia-klán 17 szobás palotáját

Csütörtök hajnalban a rendőrök házkutatási végzéssel ébresztették a Zefirului utca 8 szám alatt található ingatlan lakóit, a Rostás családot. Ennek a családnak a feje a szatmári alvilágban Bia-ként ismert Rostás Ionel és fia, Biuta. A rendőrök információink szerint egy zsarolási ügyben kutattak a házban bizonyítékok után.

"Mi történik itt?" - érdeklődik az egyik szomszéd 9 óra körül, amikor a sajtó munkatársai már lassan két és fél órája strázsálnak a Zefirului utca 8 szám alatt található kétemeletes ingatlan előtt. Amikor a szomszéd megtudja, hogy házkutatást tart a rendőrség, csak annyit mond: ''Nem csodálkozom...''

A rendőröknek közel 4 órára volt szükségük, hogy átkutassák a hatalmas ingatlan minden zugát - a palota minden szintjén két hatalmas fürdőszoba is van -, bizonyítékokat keresve. A munka elvégzéséhez és az esetleg ellenálló háziak megfékezésére három kisbusznyi kommandóst is bevetettek.

A házkutatás nagyjából rendben ment, egy alkalommal hoztak ki és ültettek be az egyik kisbuszba egy kába - talán részeg - férfit.

A ház átkutatása után az udvaron álló három luxusautó következett, azokat is tüzetesen átvizsgálták a rendőrök, s bár hivatalos információt még nem adtak ki az üggyel kapcsolatban, állítólag egy pisztolyt is találtak.

Tíz óra körül aztán a két gyanusítottat, Rostas Ionelt és fiát, ifjabb Rostás Ionelt kihozták az épületből és két külön autóval elszállították őket. Az idősebb Rostás, azaz Bia a kérdésekre ugyan nem válaszolt, de azt kijelentette: nem tudja, miért kutatták át a házát a rendőrök, mert ő nem követett el semmit. Nem volt megijedve: látva az újságírókat a háza kapujában, azt kérdezte: locsolkodni jöttetek?

Házkutatást tartottak Szatmárnémetiben a Rostás-klánnál

A rendőrség tájékoztatása szerint még a csütörtöki nap folyamán informálni fogják a sajtót és nyilvánosságra hozzák azt is, hogy mivel gyanúsítják a két férfit.

Információink szerint a Rostás-klán vagyonának az alapját lovakkal való kereskedésből szerezte, ám magukat megnevezni nem akaró források szerint az utóbbi időben komoly bevételre tettek szert uzsoráskodásból is.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: