2011-08-22 14:33:44• hírek • Szatmár.ro

Négy öngyilkossági kísérlet volt a hétvégén

Két fiatal és két idősebb személy próbált ön kezűleg véget vetni életének.

Az elmúlt időszakban igencsak megnőtt az öngyilkosok, illetve az öngyilkossági kísérletek száma Szatmárnémetiben. Pár héttel ezelőtt egy férfi ugrott ki lakásának ablakán, múlt pénteken pedig egy 60 év körüli nő vetett véget életének azzal, hogy a hatodik emeleti bérelt lakásából vetette ki magát.

A hétvége sem volt öngyilkossági kísérletektől mentes, szerencsére mindenik személy túlélte a kísérletet. A Szatmár Megyei Kórház által kiadott közlemény szerint két férfi és két nő kísérelt meg öngyilkosságot. Egy 65 éves férfi patkánymérget evett, egy 54 éves férfi pedig akasztással próbált végezni magával - őt jelen pillanatban is a kórház intenzív osztályán ápolják. Szintén túlélte az öngyilkosságot az a két nő, akik gyógyszereket vettek be. A 32 illetve 26 éves hölgyek is jól vannak, az egyiküket a pszichiátrián kezelik, másikukat pedig hazaengedték.

A szakemberek szerint az öngyilkossági kísérletekre leggyakrabban akkor kerül sor, amikor egy személy egy nehéz élethelyzettel szembesül, és úgy érzi, nem tud ezzel megbirkózni. Ilyen helyzetek alakulhatnak ki, amikor valakinek komoly anyagi gondjai lesznek, egy hozzá közel álló személy elhalálozik vagy véget ér egy komoly párkapcsolat. Ilyenkor a páciens az egyedüli kiútnak a halált látja - mondják a pszichológusok.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: