2015-03-29 04:09:40• hírek • Kocsis Zoltán

Négy nyeretlen meccsel búcsúzik az alapszakasztól az Olimpia

Ugyan kiharcolta a szezoncélt, a felsőházi rájátszást, mégse a legjobban búcsúzik az alapszakasztól az Olimpia: utolsó négy meccsét nem tudta megnyerni, ráadásul utolsó kettőt el is veszítette a csapat. Ezúttal Tatrangon.

A télen sokáig úgy tűnt, a Brassóhoz közeli település csapata anyagi helyzete miatt nem is tudja vállalni a tavaszi szereplést. Aztán a játékosok a pénztelenségben is vállalták a játékot, szombaton pedig 1-0 arányban legyőzték az Olimpiát. A találkozó egyetlen gólja a 41. percben született, amikor egy jobb oldali beadásra Sorin Mihai érkezett remek ütemben és a kapuba belsőzte a labdát.

A találkozó hajrájában lett volna rá esély, hogy az Olimpia legalább kiegyenlítsen, ám előbb Romario Rus, majd Walter Heil sem találta el a kaput. A jelek szerint Csík Tibor csapata kisebb hullámvölgybe került, hisz a Bihar elleni idegenbeli és a Temesvár elleni hazai gól nélküli döntetlent követően a gárda saját szurkolói előtt kapott ki 2-1-re az Olttól és hát Tatrangon sem tudott javítani.

Ezzel az Olimpia hét győzelemmel, négy döntetlennel és kilenc vereséggel, 17-19-es gólkülönbséggel a 6. helyen zárja az alapszakaszt 25 ponttal - mindössze egyetlen egységnyivel megelőzve a Ramnicu Valceát.

Időközben a Román Labdarúgó Szövetség elkészítette a rájátszás programját, melyből kiderül, hogy az Olimpia a listavezető Temesvári Poli otthonában kezd április 4-én. A program érdekessége, hogy a rájátszás visszavágóját fordított sorrendben játsszák a csapatok - tehát az 5. és 6. fordulóban megismétlődik a párosítás, csak a pályaválasztó lesz más. Ennek következtében az Olimpia a Temesvár elleni hazai meccsel zárja majd a szezont.

Tatrang - Olimpia 1-0
gól: Marin (41.)
Az Olimpia összetétele: Anca-Trip - D. Muntean, Fl. Mureşan, Heil, Iuhas (csk.) - Villand (68. Cadar), Onicaş - R. Rus, Sălăgeanu, Selagea (59. Bujor) - Mărkuş (68. Faur)

A rájátszás menetrendje:

1. forduló: ápr. 4:
ACS Poli - Olimpia
Resicabánya - CS Mioveni
Olt-Tatrang 
2. forduló:
Mioveni-ACS Poli
Tatrang - Resicabánya
Olimpia -FC Olt 
3. forduló:
ACS Poli - Tatrang
Resicabánya-Olt
Olimpia-Mioveni
4. forduló:
Olt-ACS Poli
Tatrang - Mioveni
Resicabánya-Olimpia
5. forduló:
Poli - Resicabánya
Mioveni - Olt
Olimpia-Tatrang

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: