2017-11-13 11:07:52• hírek • Oszkó Viktória

Négy nap - hét orosz film

Négy napon át hét különféle orosz filmet mutatnak majd be Szatmárnémetiben a G.M. Zamfirescu Kulturális Központban.

November 16 és 19 között az orosz filmek szerelmesei találhatják meg a számukra ideális programot. A rendezvényt a Bukaresti Orosz Kulturális Központ és az Orosz Föderáció Nagykövetségének kezdeményezésére hozzák el Szatmárnémetibe, hogy minél több érdeklődőhöz eljuthassank az orosz kultúrából származó filmek.


A négy nap alatt a következő filmeket láthatják majd:
 

Anna Karenina: Povestea lui Vronski – Anna Karenina: Vronsky elbeszélései
2017. November 16. 17:30

 

A történet Mandzsúriában játszódik, 1904-ben az orosz-japán háború idején. A színtér egy orosz katonai kórház egy félig elpusztult kínai faluban. Az intézmény vezetője, Szergej Karenin megtudja, hogy az egyik sebesült tisztviselő, akit ápolnak Vronsky gróf, aki beleegyezik, hogy elmondja Anna Karenina tragikus szerelmének történetét.
 

Noi, jazzmenii - Jazzből vagyunk
2017. November 17. 17:30

 

Az 1983-ban rendezett szovjet film a 1920-as években játszódik, a NEP korszak idejént. Az Odesszai Zenekonzervatúrium diákja, Kostea Ivanov első hallásra beleszeret az amerikai kapitalizmus hódító zenei irányzatába, a jazzbe. Konstantin elhatározza, hogy zenekart alapít, hogy egyik városból a másikba utazva hírnevet szerezzenek maguknak.
 

Călărețul numit Moarte – A Lovas neve: halál
2017. November 17. 19:30

 

A történet Oroszországban játszódik  20. század elején, amikor is több száz véres terrorista támadást intéztek magas rangú tisztviselők ellen. A terroristák fő célja Szergej Alexandrovics orosz nagyherceg meggyilkolása.
 

Curierul – A futár
2017. November 18. 17:30

 

A középiskolai végzettségű Ivan arra vár, hogy  felvételt nyerjen a hadseregbe. Addig futárként dolgozik egy szerkesztőségben. A körülötte lévő felnőttek elcsodálkoznak a fiatal fiú tehetségén,  mivel minden hírt egészen brilliánsan alakít vagy hihetetlen történetté, vagy szomorú drámává.
 

Vise – Álmok
2017. November 18. 19:30

 

A 19. századi orosz grófnő Moszkvában éli mindennapjait. A gazdag, fiatal nőnek furcsa álmai jelentkeznek éjszakánként. Mivel nem talál magyarázatot a jelenségre, a grófnő orvoshoz fordul.
 

Noapte de iarnă la Gagra – Téli este a Gagránál
2017. November 19. 17:30

A film főszereplője egy valaha híres táncos,  aki a közönség bálványa volt, de jelenleg szegény és elfeledett. Táncoktatónak áll egy show-bandába, ahol egészen más "csillagok" ragyognak, mint az általa megszokott közegben. Hirtelen minden megváltozik: a régi művész ismét fiatal nak érzi magát. Egy napon egy törött lábú fiatalember látogatja meg,  aki arra kéri, vigye őt sikerre bármi áron.

 

Ziua Lunii Pline – A telihold napja
2017. November 19. 19:30

 

A film hősei “az új oroszok” és egy régi üzbég, egy rettegett gyilkos és egy népszerű DJ, egy gyönyörű hercegnő és egy rejtélyes szerzetes, egy külföldi diplomata és egy nagy költő. Ők mind teljesen ismeretlenek egymás szemében, különböző társadalmi helyzetekben bukkannak fel, mégis hatással vannak egymás és mások életére.
 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: