2018-03-28 06:43:15• hírek • Bede Emőke

Négy millió dollár égett el a nagymajtényi földgázkútnál

Mind a mai napig emlékezetes – és vélhetően sokáig az is marad – az a döbbenetes tűzvész, mely a nagymajtényi földgázkútnál történt még tavaly decemberben. A lángokkal folytatott küzdelem húsz napig tartott, most végre az is kiderült, mekkora kárt könyvelhetett el a Serinus Energy vállalat.

A 2016-os kiadásokhoz képest ötször több költsége volt a Serinusnak 2017-ben, ez megközelítőleg 8,5 millió dollárt (kb. 32 millió lejt) jelent. Ebből a nagymajtényi földgázkútnál történt eset 4 milliót (kb. 15 millió lejt) emésztett fel –számolt be róla a profit.ro.
 

A hatalmas kiadások azonban úgy tűnik, nem tántorították el a vállalatot, ugyanis további földgázkutak létrehozását tervezi. Sőt, több esetben már ez engedélyeztetési folyamatot is elindította. Három új kutat szeretnének üzenbe helyezni: Moftin 1007 (ez helyettesítené az incidensben megsemmisült kutat), Moftin 1003 és 1004 néven futnának ezek. Ha minden a tervek szerint alakul, akkor az újabb kitermelési folyamat az év második harmadában már meg is kezdődhet.
 

Érdekes tény egyébként, hogy a Serinus kiadásainak 96 százaléka Románia kasszájába folyik be. Ebbe beletartozott a majtényi létesítmény megépítése, az eddigi két kút beindítása és a különféle dokumentációk elkészítése.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: