2013-05-30 17:13:45• hírek • Szatmár.ro

Vigyázat! Rendőrként mutatkozik be a csaló

A telefonos csaló az érzelmi megrázkódtatásra alapoz és komoly pénzösszegeket utaltat át a számlájára.

Hosszú ideje már, hogy a csalók telefonon próbálnak kicsalni kisebb-nagyobb pénzösszegeket gyanútlan személyektől. A legfrissebb átverés lényege, hogy a csaló rendőrként mutatkozik be, azt állítva, hogy a felkeresett közeli rokona balesetet okozott, amelynek súlyos sérültje is van.

A rendőrség vizsgálatai alapján kiderült, hogy az átverők is nyomoznak. Általában idősebb személyeket választanak ki, akik esetében a rokoni szálakat is feltérképezik. A vezetékes telefonon jelentkezik az elkövető, rendőrtisztnek kiadva magát. Bejelenti, hogy balesetet okozott a hívott fia vagy lánya: súlyos közúti balesetet, amelynek súlyos sérültje is van. A továbbiakban különböző tényeket állítva csalnak ki pénzt az illetőtől. Vagy arra kérik a súlyos összeget, hogy annak fejében elsimítják az ügyet. Más esetben a sérült azonnali ellátására van szükség a pénzre, amit egy bankszámlára kell átutalni.

Az elkövetők az ijedtségre, a hirtelen megrázkódtatásra alapoznak, aminek a hatása alatt az ember általában nem gondolkodik, hanem egyből cselekszik - különösen ha egy közeli rokonáról van szó.

A rendőrség felhívja a lakosság figyelmét: nincs olyan eljárás a rendőrségen, ami azt indokolná, hogy egy összeget azonnal át kellene utalni egy számlaszámra. Még akkor sem, ha egy baleset súlyos sérültjéről van szó, hiszen bár vannak fizetős orvosi beavatkozások, az életmentő sürgősségi ellátásért nem kell fizetni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: