2013-08-09 11:47:57• hírek • Szatmár.ro

Négy megye harminc művésze alkot Hadadon

Javában zajlik a Szatmár Megyei Tanács, a Szatmár Megyei Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központ, a Hadadi Dégenfeld Alapítvány és nem utolsó sorban a Szatmári Képzőművészek Egyesülete által szervezett V. Hadadi Alkotótábor a Dégenfeld kastélyban.

A közel harminc alkotóművész négy megyét képvisel: Szatmár, Máramaros, Maros, Kolozs megyéket, de alkot itt magyarországi festőművész is.

Először a táborok történetében, Hadadon alkotnak a Szatmár Megyei Tanács által díjazott ifjú hallgatók a Szatmár Megyei Művészeti Iskolából, akiknek derűs nyüzsgése vidám mosolyt csal a morcosabb képzőművészek arcára is.

- A szállásolási és étkezési lehetőségek nagyszerűek, a munkakedv töretlen, a hangulat nagyszerű. Minden adott ahhoz, hogy a táborlakók a vasárnap 11.30 órai kiállítással újabb sikeres alkotótábort zárjanak - nyilatkozta Gergely Csaba, a Szatmári Képzőművészek Egyesületének elnöke.

 

A hadadi alkotótábor rangját emeli a meghívott művészeti vezető is, a kolozsvári születésű, Marosvásárhelyen élő és tevékenykedő Mureșan Vasile szobrász, festőművész, a Marosvásárhelyi Képzőművészeti Múzeum munkatársa, az egyházi festészet szakértője. Őt segíti a marosvásárhelyi kollégája Pop Catalin, muzeológus, festőművész.

A táborban olyan ismert alkotóművészek alkotnak, mint Gergely Csaba, aki egyben táborvezető is, Tillinger Stefan, Keresztesi Mónika, Szodoray Parádi Hajnalka, Cherecheș Alexandra, Podolyák Vilmost, Kóter László, Hétváry Ildikó, Rettegi Maria és Sofineti Corneliu.

Az alkotótábor - mint már említettük - vasárnap az elmúlt napokban készült alkotások kiállításával fog véget érni. Ez Varga Mária, a Szatmári Művészeti Iskola kultúrreferense fogja vezetni, a rendezvényt pedig Varga Zsuzsanna ifjú hegedűművész produkciója teszi majd színesebbé.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: