2013-07-13 19:16:52• hírek • Kocsis Zoltán

Négy könyvbemutató és három kiállítás

Fénykép- és képzőművészeti kiállítás valamint négy könyvbemutató is volt szombat délután a Református Gimnáziumban. A tornateremben megrendezett eseményre tulajdonképpen a XII. Véndiáktalálkozó keretein belül került sor, ám értékében önmagában is megállta a helyét.

Az érdeklődők a falakra aggatva Kovács Emil Lajos és Baráth Csaba Attila festményeit tekinthették meg. Eközben a Véndiáktalálkozó konferansziéja, Nagy Orbán színművész bemutatta a két szatmári művészt a nagyközönségnek, melynek soraiban megtalálhattuk többek között Ilyés Gyulát, Szatmárnémeti korábbi polgármesterét és Kereskényi Gábor parlamenti képviselőt is.

Ezzel párhuzamosan, a tornaterem egyik végében Szénás Zalán és Gönczy Tamás „ Szatmár feltámadt 1970-2013" című fotókiállítását nézhették meg a Szatmárnémeti modern kori története iránt érdeklődők.

Ugyanitt ismerhetett meg a nagyérdemű négy olyan könyvet, amelyek Szatmárról szólnak nem csak szatmáriaknak. A négy remek könyv egymástól homlokegyenest eltérő műfaj segítségével mutatja be az mű témáját.

Elek György újságíró több közismert szatmári személyiséggel készített interjúcsokrát, mely az Én kérdezek címet viseli, Kereskényi Sándor irodalomtörténész méltatta. Őt Bura László követte, aki Stahl István „Szatmári Pengék - Fejezetek a szatmári vívás történetéből" című sporttörténeti kötetét mutatta be. Mandula Tibor nyugalmazott tanár Schäffer András „Visszanéztem félutamból" címet viselő alkotásáról beszélt, míg Medve Sándor  a Vasútállomás melletti református temetőről írt monográfiát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: