2013-08-16 18:38:59• hírek • Kocsis Zoltán

Négy kilométer már elkészült

Közel egy hónappal ezelőtt kezdődtek el a Szatmárnémeti - Szatmárudvari - Aranyosmeggyes - Apa útszakasz felújítási munkálatai. Pénteken Szatmárudvariban az első négy kilométert adták át a helyi és a megyei önkormányzat vezetői.

Adrian Stef tanácselnök beszédében elmondta, Ovidiu Silaghi akkori (és jövőbeli?) közlekedésügyi miniszter ötlete volt, hogy a községi utat minősítsék előbb megyei, majd országúttá, így nem a helyi önkormányzatoknak, hanem az Országos Útügyi Vállalat feladata lesz azt felújítani. Így született meg a DN192-es elnevezésű országút Szatmárnémeti és Apa között, érintve Szatmárudvarit, Szamosberencét és Aranyosmeggyest. Az eddig gyalázatos állapotban lévő útszakasz modernizálásával közel nyolc kilométerrel rövidülne meg a táv Szatmárnémeti és Nagybánya között.

Stef figyelmeztette is az út mentén lakókat, hogy a felújítással jelentősen megnőhet a közúti forgalom. Silaghi szerint viszont ez fejlődést hozhat. Pop Dumitru, szatmárudvari polgármestere pedig kiemelte, hogy a község valamennyi útja le van aszfaltozva, már csak a DN 192-t kell rehabilitálni.

A Szatmárnémeti - Apa útszakasz teljes hossza 25,6 kilométer, a modernizálása kilenc millió lejbe kerül. Az eredeti tervek szerint a kivitelező Tehnic Asistnak szeptemberig kell elkészülnie a munkával, ám a jelenlévő mérnök szerint lesz némi csúszás. Ősszel azonban befejezik az építést, hangzott el az ígéret.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: