2018-06-03 17:34:46• hírek • Szatmár.ro

Négy iskola közös célért

Az „Együtt testvérként” elnevezésű program keretén belül két Szatmár megyei tanintézmény, a szatmárnémeti Bălcescu-Petőfi Általános Iskola, valamint a szamoskrassói Bem József Általános Iskola két magyarországi iskolával kötött partnerkapcsolatot, a kisvárdai Theichmann Vilmos Általános Iskolával illetve a kéki Petőfi Sándor Általános Iskolával.

 

A pályázat főleg hátrányos helyzetű gyerekek felkarolását célozza meg. A négy intézmény képviselete első alkalommal találkoztak szakmai tanácskozásra. A vendéglátók a két Szatmár megyei iskola volt. A program keretén belül további két találkozás van tervbe véve, hiszen a tapasztalatcsere mind a romániai mind pedig a magyarországi pedagógusoknak és gyerekeknek építő jellegű.

 

Az RMPSZ által megrendezett találkozó keretén belül a vendégek ellátogattak a két szatmári iskolába, ahol a pedagógusok és a gyerekek örömmel fogadták őket. A szamoskrassói Bem József Általános Iskola képviselői az intézmény bemutatása után, megmutatták a vendégeknek a falu büszkeségét, a Darvay kúriában berendezett „Bem szobát”, a Bem apó tiszteletére felállított mellszobrot, valamint a falumúzeumot, ahol betekintést nyerhettek a település hagyományaiba. Ezt követően a négy iskola képviselői a szatmárnémeti Bălcescu-Petőfi Általános Iskola vendégei voltak, ahol a diákok egy előadással készültek a vendégek fogadására.

 

A következő találkozáskor a két magyarországi intézmény lesz a vendéglátó, ahova nem csak a pályázat képviselőit várják, hanem a két szatmári iskola diákjait is. A pályázat záró eseményére a nyári vakációban kerül sor, amikor a négy iskola diákjait táboroztatják majd a Balatonnál. Ennek feltétele, hogy a gyerekek a Mincraft játék alkalmazásával megépítsék saját iskolájukat, illetve álmaik iskoláját, amelynek a bemutatására a balatoni táborozáskor kerül majd sor. A közös cél, hogy ismeretségek és barátságok szövődjenek, kellemes nyári élményekre tegyen szert az iskolák diákjai - számolt be Fehér Laura magyartanár és Rákosi Réka Renáta tanítónő.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: