2013-09-09 16:37:05• hírek • MTI

Négy hónap éhezés után került elő egy Andokban rekedt férfi

Az argentin hatóságok közlése szerint egy hegyi menedékházban találtak rá 2800 méter magasságban: a férfi kórosan lesoványodott és kiszáradt állapotban volt. A menedékházban talált ételmaradékokat fogyasztotta el, majd bármit, amit el tudott kapni - például patkányokat is.

Az északnyugati San Juan tartomány illetékesei véletlenül bukkantak Gomezre, amikor helikopterrel a területre érkeztek, hogy méréseket végezzenek. A legyengült férfi kinyitotta a ház ajtaját és igyekezett felhívni magára a csapat figyelmét.
"Ez igazi csoda, még mindig nem tudjuk elhinni, hogy megtörtént" - mondta el José Luis Gioja, San Juan kormányzója a Diario de Cuyo című helyi lapnak.

Sajtóértesülések szerint Gomez a megpróbáltatások következtében húsz kilogrammot fogyott és kiszáradt. Az őt kezelő orvos szerint viszont a férfi hamarosan rendbe jön és kiengedhetik a kórházból.
1972-ben repülőgép-szerencsétlenség miatt egy uruguayi rögbicsapat tengődött az Andokban 72 napon át. A 45 utasból 16-an maradtak életben, a túlélők az áldozatok maradványaiból táplálkoztak. (mti)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: