2012-01-08 12:18:13• hírek • Póti Orsolya

Tíz marokkóit igyekeztek átjuttatni a határon

A Szatmár megyei Határrendészeti Felügyelőség munkatársai január 8-án tíz marokkói férfi és két román állampolgár ellen indítottak bűnvádi eljárást. A két Máramaros megyei férfi 200 euró ellenében segített a marokkóiaknak, hogy illegálisan átjussanak Magyarországra.

Vasárnapra virradóan ellenőrző akciót hajtottak végre a Szatmár Megyei Határrendészeti Felügyelőség munkatársai. A hajnali órákban Óvári település környékén, alig 500 méterre a határvonaltól tíz személyre figyeltek fel az ellenőrök, míg a határrendészet egy másik csapata Decebal település bejáratánál tartóztatott fel két autót.

Az első vizsgálatokból kiderült, hogy a gépjárműveket a 32 éves R. Matei Máramaros megyei lakos és a 27 éves K. Gelu Mandache vezette, akik a 22-28 év közötti marokkói állampolgároknak segítettek abban, hogy illegálisan átjussanak a határon Óvári településnél. A határsértők közül egy már korábban is próbálkozott illegális határátlépéssel néhány héttel ezelőtt.

A két sofőr azt vallotta, a marokkóiak 200 eurót ajánlottak fel, azért, hogy eljuttassák őket egy olyan pontig, ahonnan könnyen átszökhetnek. A tervük azonban meghiúsult. A határrendészeti felügyelőség bűnvádi eljárást indított a tizenkét férfi ellen.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: