2012-10-23 09:51:20• hírek • Póti Orsolya

Négy grafika beszél az alkotásról és pusztításról

Fiatal szatmári alkotóknak biztosít bemutatkozási lehetőséget az a kiállítás sorozat, mely Szatmárnémetiben indult „BiO-GrapH" címmel. A rendezvény keretében elsőként Bodor Csaba, fiatal képzőművész állította ki munkáit.

A tárlatnyitóra október 22-én került sor az „Art Café" Kávézóban, ahol a fiatal művész négy grafikai alkotását tekinthették meg az érdeklődők. Mint megtudtuk, a „Create & Destroy" címet viselő kiállítás Csaba első egyéni kiállítása itthon, Szatmárnémetiben.

A kiállítás sorozat egyébként a Nomanid Productions Egyesület szervezésében indult, amelynek célja művészi termékek létrehozása, kulturális események szervezése, továbbá felkarolni és támogatni az ifjú alkotókat a művészetek minden területéről.

A jelenlévőket elsőként az egyesület vezetője, Szilágyi Ottó Czanó köszöntötte, aki elmondta: a BiO-GrapH" címmel induló kiállítás sorozat elsősorban a fiatal szatmári alkotók számára szeretne bemutatkozási lehetőséget biztosítani.

„A rendezvénysorozat egy másik célja, hogy a már más városokban élő képzőművészeket valamilyen módon visszahívni Szatmárnémetibe azért, hogy itthon is bemutassák munkáikat. A sorozat keretében a művészetkedvelők minden héten új alkotóval ismerkedhetnek meg, akinek művei egy héten keresztül lesznek megtekinthetőek" - magyarázta Szilágyi.

A kiállítóművész munkásságát a továbbiakban Révész Csaba kerámia- és szobrászat szakos tanár méltatta, aki szinte a kezdetektől nyomon követhette Bodor munkásságát, hiszen tanára és osztályfőnöke volt az „Aurel Popp" Művészeti Líceumban.

„Csaba jelen grafikái meglepően jól tükrözik azt, ami a mai világban található. Az izom- és csontváztanulmányi alkotások mellett olyan tárgyak, főként fegyverek láthatóak, amelyek megkeserítik a mindennapokat és elpusztítják magát az embert"- mondta el Révész.



A fiatal képzőművész elmondása szerint, bár szobrászat szakon végzett, mindig is szerette a rajzot, a grafikát és a „Create & Destroy" című sorozata egy spontán ötlet után született. Büszke arra, hogy új alkotásokat mutathat be és, hogy egy figyelemfelkeltő problémára mutat rá.

„Minden egyes kompozícióban megpróbáltam külön-külön ábrázolni azt, hogy amit felépítünk egyúttal leromboljuk. Az anatómiai tanulmányok arra mutatnak rá, hogy miből áll az ember, a mellette látható - az ember által alkotott - fegyverek és tárgyak, pedig azok, amelyek mindezt elpusztítják." - nyilatkozta Csaba a Szatmár.ro-nak.

Bodor Csaba tárlatát Stoica Róbert grafikus műveinek kiállítása követi, majd Péterfi Ágnes festményeivel folytatódik a sorozat.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: