2015-09-26 16:52:25• hírek • Kocsis Zoltán

Négy gólos döntetlen Tatrangon, 11-est vétett az Olimpia

Az UTA elleni 3-2-es hazai vereség után újabb fordulatos meccset vívott az Olimpia labdarúgócsapata, ám ezúttal legalább egy pontot szerzett a Tatrang otthonában a második osztályú bajnokság ötödik fordulójában. Az egy pont azonban könnyen lehetett volna három is, amennyiben Adrian Selagea nem hibázza el a tizenegyest a 79. percben.

Jól kezdte a mérkőzést az Olimpia és kevesebb mint fél órára volt szüksége ahhoz, hogy megszerezze a vezetést. A 25. percben egy gyors kontra végén Bogdan Faur hozta kihagyhatatlan helyzetbe Villand Róbertet, aki egyedül maradva a kapussal nem is hibázott.

A folytatásban a Tatrang továbbra is kevés veszélyt jelentett a szatmári kapura, néhány perccel a szünet előtt mégis kiegyenlített, amikor a 42. percben az alig 18 éves George Monea kihasználta Marius Suta kapus hibáját és 14 méterről átemelte fölötte a labdát.

A második félidőben az egyenlítés hatására megélénkült a hazaiak játéka, a 65. percben pedig meg is szerezték a vezetést. Ismét Monea volt az egyik főszereplő, akinek beadását a szintén 18 éves Robert Vasiloi küldte kapu felé, a labda pedig némileg szerencsésen a felső lécről vágódott a hálóba.

Az Olimpia sem adta fel a dolgot, a 79. percben pedig Adrian Selagea harcolt ki egy büntetőt. Ám mivel ezen a meccsen nagyjából 20 percenként estek a gólok, így Selagea el is hibázta a tizenegyest - pontosabban Vlad Mutiu kapus védeni tudott.

Hat perccel később azonban Ioan Serban megajándékozta egy újabb büntetővel a vendégeket azzal, hogy kézzel ért labdához, Cosmin Iuhas pedig már nem hibázott és beállította a 2-2-es végeredményt.

Ezzel a döntetlennel az Olimpia 7 pontjával marad a tabella 8. helyén, immár 6 ponttal lemaradva az éllovas Nagybánya, néggyel pedig a második helyezett Meggyes mögött. Ami viszont említésre méltó, hogy az Olimpia nyolc góljánál csak a Tatrang (10) és a sereghajtó Resicabánya (16) kapott több gólt. Más kérdés, hogy az Oli 11 találatánál csak a Mioveni és a Nagybánya szerzett többet - 12-t. Az Olimpia meccsein eddig 19 gól született, aminél szintén csak két csapat játszott gólgazdagabb meccseket: a Resicabánya és a Mioveni mérkőzésein húsz találat született. A Kolozsvári U meccsein viszont csak négy - az „egyetemisták" képezik ezzel a lista másik végét.

A következő fordulóban, október 3-án, szombaton a Meggyesi Gaz Metan látogat Szatmárnémetibe.

Ötödik forduló:
Tatrang - Olimpia 2-2
gólok: Monea (42.), Vasiloi (65.) illetve Villand (25.), Iuhas (85., 11-es)
Az Olimpia összeállítása: Suta - D. Muntean, I. Tataru, Heil, Iuhas (cpt.) - Selagea, Villand, Takács (66. Rus), D. Lukács, Bura (61. Ciul)- Bg. Faur (68. Bigiu)

A forduló további eredményei:
Gaz Metan - Mioveni 3-3
gólok: Petre (5., 12.), Llullaku (91., 11-es) illetve Nastasie (10., 24., 52. 11-es)
UTA - Ramnicu Valcea 1-1
gólok: Rus (25.) illetve Staicu (74.)
Targoviste - Brassó 1-2
gólok: Cruceru (38.) illetve Matei (40.), Codoban (87.)
Bihar FC - Nagybánya 0-2
gólok: Arnautu (34.), Balaure (39., 11-es)
Resicabánya - Karánsebes 0-2
gólok: Lupu (32.), Dumitru (77.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: