2015-08-14 20:17:19• hírek • Szatmar.ro

Négy fiatal szatmári sportolót támogat a MOL

Amalia Tataran
Amalia Tataran

Közel ötszáz fiatal művész és sportoló pályázatát ítélte meg pozitívan a Segíthetek? Tehetségtámogató Program szakmai zsűrije. A 350.000 lej összértékű támogatásból négy fiatal Szatmár megyei sportoló is részesül.

A MOL Románia és a Közösségért Alapítvány által immár tizedik évben meghirdetett „Segíthetek? Tehetségtámogató Programra" idén több mint kilencszázan pályáztak Románia egész területéről. A szakmai zsűri úgy döntött, 138 pályázatot fogad el, amely révén 493 fiatal művész és sportoló részesül a 350.000 lejnyi támogatásból.

„A Segíthetek? Tehetségtámogató Program révén sikerült hozzájárulnunk több sportoló kiváló nemzetközi eredményéhez, így az idei Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál mindhárom romániai aranyérméhez és az Európai Játékokon szerzett egyik aranyéremhez. Az ifjú művészek támogatásával pedig kifejeztük megbecsülésünket mindennel szemben, ami művészeti értéket képvisel. Ezeknek a csodálatos, kiváló teljesítményű fiataloknak a munkáját minden pillanatban támogatni kell, és mi, ahogy az elmúlt tíz évben, a továbbiakban is megbízható partnerük kívánunk maradni" - nyilatkozta Daradics Kinga, a MOL Románia ügyvezető igazgatója.

„A pályázás révén a fiatalok bátorságot nyerhetnek saját értékeik érvényesítéséhez. A gazdag tapasztalattal rendelkező és széles látókörű zsűri-tagok pedig egyaránt figyelnek a már ismert, eredményes fiatalokra, valamint a pályakezdő, még ki nem bontakozott tehetségesekre" - nyilatkozta András Imre, a Közösségért Alapítvány ügyvezetője.

A program keretein belül egy pályázó legtöbb 10.000 lej támogatást nyerhet a művészeti vagy sporttevékenységével kapcsolatos utazási költségek fedezésére, illetve eszközbeszerzésre. Idén a szerencsések között van négy szatmári tehetség is: a vívó Amalia Tataran és Mácska Ádám, a karatéka Bács Máté, valamint az atléta Catalin Screment-Baciu.

A Segíthetek? Tehetségtámogató Program keretében 10 év alatt összesen 2.510.000 lej támogatást kapott 1.665 fiatal sportoló és művész, közöttük sokan vannak, akik több évben is sikeresen pályáztak. Tíz év alatt összesen 1.088 pályázat nyert támogatást.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: