2009-02-07 11:43:44• hírek • Csenteri Judit

Négy évesen koldult

Egy, a családja miatt már négy évesen koldulni kényszerülő kisfiú komoly diplomáciai problémát váltott ki az olaszországi és romániai hatóságok között.

A.román család Olaszországban él, ahonnan a négy éves kisfiút repatriálni szerette volna az olasz hatóság egy romániai szülőotthonba. Az itthoni törvények azonban a kisfiút „visszaküldik” Olaszországba, rábízva azt saját édesanyjára.

Az olasz külügyminisztert, Franco Frattinit továbbra is aggasztja a helyzet, s arra kéri a bukaresti hatóságokat találjanak egy megfelelőbb megoldást a kisfiú helyzetét illetően. 

A 2005-ben született román gyerek két éves korában került ki Olaszországba családjával együtt, ahol aztán nehéz körülmények között nevelkedett. Családja koldulásra kényszeríttette. Az olasz hatóságok így egy római nevelőintézetben helyezték el a kisfiút. Később a Római Kiskorúakkal foglalkozó Bíróság amellett döntött, hogy a gyereket küldjék haza Romániába, s helyezzék ott el egy nevelőotthonban.  

A gyerek az elmúlt év októberében került haza, rá három hónapra a romániai törvények azonban amellett döntöttek, hogy vigyék vissza családja és édesanyja mellé, függetlenül attól, hogy azok a történteket megelőzően, hogy bántak vele. A gyerek egyenlőre Olaszországban él, de elhelyezését illetően még mindig folynak a tárgyalások.

A család más tagjai is koldulásból élnek Olaszországban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: