2014-09-05 16:09:27• hírek • Kocsis Zoltán

24 ezer euróért szabadlábon – DNA-vizsgálat Tukacs ellen

fotó: gazeta de nord-vest
fotó: gazeta de nord-vest

Vizsgálatot indított az Országos Korrupcióellenes Ügynökség (DNA) az ismert szatmári alvilági figura, Dorel Vasile Tukacs és a nagyváradi ügyvéd, Horea Ioan Chivari ellen megvesztegetés és befolyással való üzérkedés címén. Az ügyet Kolozsváron tárgyalják.

A DNA közleménye szerint Tukacsnak befolyás vásárlása, Chivarinak pedig befolyással való üzérkedés miatt kell majd bíróság elé állnia. Az ügynökség ügyészei szerint 2011 júniusa és augusztusa között Chivari jelentősebb összeget fogadott el annak fejében, hogy befolyását latba vetve Tukacs számára kedvező ítélet szülessen a Nagyváradi Táblabíróságon.

A vádirat szerint Chivari 20.000 eurót kért és 24.000 eurót kapott Tukacs élettársától. Az összeg fejében a nagyváradi ügyvédi kamara tagjaként Chivari azt ígérte: latba veti a táblabíróság bírái körében meglevő befolyását annak érdekében, hogy Tukacs számára pozitív döntést hozzanak. Három rendbeli zsarolás és bűnrészesség vádjával ugyanis Tukacsot börtönbüntetésre ítélte a Szatmári Bíróság. A megvesztegetés nem volt hiábavaló, mert a Táblabíróság eltörölte a szatmári bíróság hét éves börtönbüntetését, Tukacsot felmentette és mindössze bírság kifizetésére ítélte.

Tukacs és Chivari ügyét a Kolozsvári Fellebbviteli Bíróság tárgyalja.

Közleményében a DNA emlékeztet arra, hogy Chivari ellen 2013 áprilisában már indult egy bírósági eljárás hasonló okokból. Akkor - pontosabban 2014 februárjában - egy év börtönbüntetésre ítélték az ügyvédet, ám azt hat éves próbaidőre felfüggesztették.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: