2012-11-06 20:01:31• hírek • Póti Orsolya

Négy diák jutott az Aranytoll döntőjébe

November 23-24. között, Nagyváradon kerül megrendezésre az „Aranytoll - F. Diósszilágyi Ibolya emlékverseny" döntője, melybe 16 megyéből összesen 37 diák jutott tovább.

A Pertinax Egyesület idén kilencedik alkalommal hirdetett mesealkotó, meseíró versenyt magyar anyanyelvű IV. osztályos tanulók számára „Aranytoll - F. Diósszilágyi Ibolya emlékverseny" címmel. A vetélkedő célja nem más, mint a tanulók nyelvi készségének, szókincsének, kreativitásának, improvizációs- és kommunikációs készségének fejlesztése.

Szatmárnémetiben október 8-án szervezték meg a verseny megyei szakaszát, amelyen összesen negyven diák vett részt olyan iskolákból, mint a 10. Számú Általános Iskola, „Ion Creanga" Általános Iskola, a „Dr. Vasile Lucaciu" Általános Iskola, a Nagykárolyi Kalazanci Római Katolikus Líceum, a „Balcescu-Petőfi" Általános Iskola, a „Hám János" Római Katolikus Iskolaközpont, valamint a kaplonyi, túrterebesi, piskolti és kaplonyi iskolák.

A negyven tanulóból négy jutott tovább a döntőbe, amelyre november 23-24. között kerül sor a nagyváradi Ady Endre Elméleti Líceumban - tudtuk meg Román Melinda tanítónőtől, a verseny Szatmár megyei szervezőjétől.

A verseny első napján, pénteken a versenyzők a megyei selejtezőn megírt meséjük egyik szereplőjévé kell váljanak. A diákok jelmezt kell öltsenek, majd két percben el kell mondják az általuk írt mese lényegét - prózában, versben vagy énekelve -, és természetesen a bemutatkozás sem maradhat el. A meseírásra november 24-én, szombaton délelőtt kerül sor.

Szatmár megyéből négy kisdiák vehet részt a nagyváradi döntőn. Tovább jutott Romocsa Panna, a Mircea Eliade Általános Iskola tanulója, Román Melinda tanítónő osztályából, Oláh Márk, a Balcescu-Petőfi Általános Iskola tanulója Merk Mária tanítónő osztályából, Molnár Szabina, a Túrterebesi Általános Iskolából, Kovács Tünde tanítónő osztályából és Kulcsár Izabella, a Ion Creanga Általános Iskolából, Csiszár Éva tanítónő osztályából.

A diákokat Román Melinda, a rendezvény megyei szervezője kíséri el majd a verseny döntőjére.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: