2010-11-02 15:21:50• hírek • Szatmár.ro

Négy diák a döntőn

A Pertinax Egyesület hetedik alkalommal szervezte meg az Aranytoll - F. Diósszilágyi Ibolya emlékverseny címmel mesealkotó, meseíró versenyt magyar anyanyelvű negyedik osztályos tanulók számára. Október 8-án került sor a verseny megyei szakaszára, melyen 41 a megye minden pontjáról érkező kisdiák látott neki a meseírásnak a Mircea Eliade Általános Iskola dísztermében.

A negyedikeseknek két órájuk volt arra, hogy a megadott szempontok mesét írjanak, melynek tartalmaznia kellett a megadott szavakat, továbbá a mesei fordulatokat, elemeket. Emellett a történetnek pozitív kicsengésűnek kellett lennie, figyelve a helysírásra, a külalakra.

 

 

 

Az így született meséket Nagyváradon gyűjtötték össze, ahol a szakmai zsűri kiválasztotta a legötletesebb írásokat. A zsűri döntése alapján, megyénket négy diák képviseli: Vas Szilvia Viktória, az Avasújvárosi Általános Iskola diákja - felkészítője Kovács Éva -, Szarvadi Engelbert, a Hám János Iskolaközpont diákja - felkésztője Renn Renáta, valamint az Aurel Popp Művészeti Líceum két tanulója, Bauer Nóra és Rédai Ádám, mindkét negyedikes tanítónője Papp Fejér Olga - tudtuk meg Román Melindától, a vetélkedő szatmári szervezőjétől.

A nemzetközi döntőre november 26-27-én kerül sor Nagyváradon, ahol harminc diák fog versengeni a legjobb meseíró címért. A döntő első napján színpadi bemutatkozásra kerül sor, de városnézés is van a programban - tette hozzá végül Román Melinda, tanítónő, a verseny helyi szakaszának szervezője.


A legjobb meseírók képviselik a megyét a nagyváradi döntőben
A legjobb meseírók képviselik a megyét a nagyváradi döntőben


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: