2015-09-09 17:04:26• hírek • MTI

Négy csapat már továbbjutott, három kedvező helyzetben

Izlandi öröm
Izlandi öröm

Az elmúlt közel egy hétben lebonyolított Európa-bajnoki selejtezők során négy labdarúgó-válogatott, az izlandi, a cseh, az angol és az osztrák biztosította a helyét a jövő évi franciaországi kontinensviadalon, október közepéig pedig még 15 együttes jut ki egyenes ágon a tornára. A magyar válogatott számára a pótselejtezőt érő harmadik hely megszerzése a realitás.

Az A csoportban az izlandiak és a csehek egyformán 19 pontot gyűjtöttek eddig, a harmadik, pótselejtezőt érő pozíciót jelenleg a törökök foglalják el 12-vel, mögöttük a legutóbb világbajnoki bronzérmes hollandok a negyedikek 10 ponttal. Izland múlt csütörtökön 1-0-ra nyert Hollandia vendégeként, aztán gól nélküli döntetlent ért el vasárnap a csoportban utolsó kazahokkal szemben, míg Csehország Kazahsztán és Lettország legyőzésével "váltotta meg repülőjegyét" az Eb-re.

Az E csoportot vezető angolok San Marinóban, majd otthon a svájciak ellen megőrizték százszázalékos mérlegüket, egyben ki is jutottak a kontinenstornára, míg a G csoportban első Ausztria a Moldova és Svédország felett aratott győzelemmel biztosította helyét az Eb-n.

Az október 8. és 13. között sorra kerülő utolsó két fordulót nagyon kedvező helyzetből várja a B csoportot vezető Wales és a mögötte második Belgium, a C csoportban első Spanyolország, és jó eséllyel vág neki a záróköröknek a D csoport élén álló világbajnok Németország is.

Az automatikus kijutást érő további helyekért nagy küzdelem várható a selejtezősorozat végén, akárcsak a pótselejtezőt jelentő harmadik pozíciókért. A harmadikok közül ráadásul a legjobb egyenes ágon jut a 24 Eb-résztvevő közé, így minden megszerezhető pontnak nagy jelentősége van ebből a szempontból is. Az sem mindegy, mely csapatok végeznek az utolsó helyeken, mivel a hatcsapatos csoportokban a velük szemben elért eredmények kiesnek a harmadikok rangsorolásánál.

A magyar válogatott a románok és az északírek ellen elért döntetlen után harmadik az F csoportban, s az október 8-án Budapesten vendégeskedő Feröer-szigetek legyőzésével ezt a helyet végképp bebiztosíthatja.

Bernd Storck szövetségi kapitány csapata a harmadik helyezettek ranglistáján is harmadik 12 ponttal, előtte a szintén 12 pontos, de sokkal jobb gólaránnyal rendelkező horvátok a másodikak, míg a 13 pontos ukránok az elsők.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: