2013-12-18 15:36:23• hírek • Szatmár.ro

Négy betlehemes előadás

A Püspöki Palotában adtak elő betlehemes játékot négy iskola gyermekei.

Az Európai Magyar Fiatalságért Alapítvány és a Kerek Világ Alapítvány az idei tanévben is megrendezi a kárpát-medencei „SzékelyKapuk-ZöldKapuk" programot, elsősorban magyarországi és határon túli iskolák részére. Céljuk a résztvevő iskolák, pedagógusok és gyerekek népművészeti hagyományokkal, közösségi kultúrával, környezeti neveléssel, társadalomépítő és humanitárius tevékenységgel kapcsolatos együttműködésének elősegítése és támogatása. A programban szerepel egy verseny, melyre csoportok jelentkezhettek, ez két részből áll: betlehemes játékot kell összeállítaniuk és minél több helyen bemutatniuk, valamint egy a környezetvédelemre épülő vándorkiállítást megalkotniuk és népszerűsíteniük.

A versenyben résztvevők közül négy csoport felkereste a Szatmári Római Katolikus Püspökséget is, hogy bemutassa ünnepre hangoló játékát. Kedden délben a Mircea Eliade Általános Iskola VI-VIII. osztályosai Fodor Anna vallás- és Mátyás Beáta matematika tanárnők felkészítésével, délután a krasznabélteki plébánia csapata Rist Anikó tanítónő és Semperger Klára hitoktató vezetésével adott elő betlehemes játékot.

Szerdán reggel a 10-es Általános Iskola VI. B. és VIII. D. osztályosai Győrbíró Csilla református vallástanár felkészítésével, majd az Avram Iancu általános iskola V-VIII. osztályos tanulói, a Kristályszemek színjátszó csoport tagjai Gál Eszter magyartanár és Csorján Árpád történelem-vallás tanár előkészítésében játszották el a Szenteste eseményeit.

A gyerekek játéka közelebb hozta a Karácsony hangulatát, rámutatva az ünnep lényegére, a gyermek Jézus megszületése okozta tiszta örömre.

Betlehemesek a Püspöki Palotában

Betlehemesek a Püspöki Palotában

Betlehemesek a Püspöki Palotában

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: