2017-06-22 10:31:47• hírek • Szatmár.ro

Négy alkotótábort szervez a Borókagyökér Egyesület

Négy izgalmas alkotótábort szerveznek gyerekeknek a Lépésházban és környékén.

A Borókagyökér Egyesület idén nyáron négy alkotótábort is szervez. Június 30-án kezdődik a 6-12 éveseknek szánt tábor, amelynek ideje alatt fazekasságot, fafaragást és szövést is tanulhatnak a lurkók. Na meg néptáncot és népi hangszerek megszólaltatását is. A július 23-án kezdődő tábor már a picit nagyobbaknak, a 8-14 éveseknek szól - az ő esetükben pedig szűrrátéttel bővül az elsajátítható-gyakorolható népi mesterségek sora.

Az első tábor ideje alatt már haladó bútorfestőknek is szerveznek táborozást július 1 és 8 között - ennek résztvevői nagy valószínűsággel azok lesznek, akik már az elmúlt évek táborozásai alkalmával elsajátították ennek a mesterségnek az alapjait. Egyebek mellett kontyos széket és kamrás asztalt is készítenek majd közösen.

Július 2 és 8 között pedig haladó fazekasoknak tartanak tábort - ezzel avatják fel a Borókagyökér Egyesület vadonatúj fazekasműhelyét is. Fazekas Ferenc és Les Gábor fazekas mesterek oktatják a már haladóknak a korongozást, díszítést és égetést.

A gyerekeknek szóló táborokkal kapcsolatban fontos elmondani, hogy a résztvevők a Szejke-tanyán, a Lépésház szomszédságában található területen élnek és alkotnak majd az egy hét alatt. Sátorról, hálózsákról, megfelelő ruházatról mindenki maga kell gondoskodjon, az étkeztetés, a programok megszervezése és az alapanyagok biztosítása a szervezők feladata.

A táborból ki vannak tiltva a mobiltelefonok, az elektromos kütyük, amik csak zavarnák a gyermekeket az alkotásban. Ezek nyomkodása helyett a gyerkőcök önfeledten szórakozhatnak, tanulhatják a népi mesterségeket, barátságokat köthetnek, kipróbálhatják a sajtkészítést és a kenyérsütést is, énekelhetnek a tábortűz mellett - tehát sokkal értékesebben is eltölthetik az idejüket. Zsebpénzre sincs szükség, mert nem lesz hol elkölteni.

Akik érdeklődnek a táborozás iránt, azok hívják Szejke Juditot, a Borókagyökér Egyesület vezetőjét a 0729677930-as telefonszámon.

A táborok megszervezését Szatmárnémeti Helyi Tanácsa, a Bethlen Gábor Alap és a Communitas Alapítvány támogatja.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: