2011-03-16 23:54:25• hírek • kocsis zoltán

Négy a királyi igazság

Már a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek sorsolásakor nyilvánvalónak tűnt, hogy nem a Real Madrid - Olympique Lyon és a Chelsea - Köbenhavn párharcok során fogják majd lerágni a körmüket (főleg a semleges) szurkolók. A visszavágók után nem véletlen, hogy a Sahtar Donyeck - Roma párharcot leszámítva (na meg a Schalke - Valencia csatát, de ott a németek a hosszabbításban betonozták be sikerüket) csak ezen a két párosításon nem egyetlen gól volt, ami a továbbjutásról döntött.

A Lyon szurkolói a hazai 1-1 után igazából csak a statisztikában és a múltban bízhattak: egyrészt, mert az eddigi három madridi meccsén az Olympique még soha nem kapott ki a Bernabeuban (más kérdés, hogy ezúttal egy iksz se lett volna feltétlenül elég nekik), másrészt pedig a tavaly a sorozat ugyanezen szakaszában a sötétkék-feketék elbúcsúztatták a királyi gárdát. Amely együttest mellesleg az elmúlt hat esztendőben mindig a nyolcaddöntőben állították meg.

A várakozásoknak megfelelően a spanyolok kezdtek aktívabban, Marcelo éles szögből leadott lövését, majd Ronaldo csúsztatását Lloris magabiztosan fogta. Az első nagy védést azonban Casillasnak kellett bemutatnia, amikor a 22. percben Delgado lövését tornászta ki a hosszú alsó sarokból. Ekkor talán még a madridiak sem gondolták, hogy a vendégek következő két kapura lövése (Gomis révén) csak akkor jön, amikor már minden eldőlt. A Real, bár nem játszott csúcsformában, uralta a játékot és egy Ronaldo helyzet után (Lloris védett nagyot) meg is szerezte a vezetést: Marcelo a 37. percben mindenkit kicselezett, aki az útjába került (ez Crist és Lovrent jelenti), majd a hálóba lőtt.

A szünet előtt Benzema, utána pedig Özil, majd Ramos hozta a frászt a vendégek ingatag lábakon álló védelmére. A Lyon teljesen gyámoltalan volt, rengeteg labdát eladott saját térfelén és egy ilyen után kapta a második gólt: a megszerzett labdával Özilt indították a hazaiak, ám ő Lovrennel ütközött. A labda azonban továbbgurult, amire Benzema csapott le, a francia pedig az első meccs után ismét betalált nevelőegyesülete ellen. Sőt, néhány perccel később csak Lloris akadályozta meg a duplázásban. Ezt követte Gomis már megelőlegezett két életerős lövése (Casillas tornázott egy kicsit), ami keretbe foglalta a Real Madrid harmadik gólját. A 82. percben ismét bizonytalan volt a vendégvédelem, Özil pedig fejjel ugratta ki di Mariát, aki hanyag mozdulattal emelte át szegény Llorist, aki csapata messze legjobbja volt.


Marcelo volt a meccs egyik legjobbja, ő nyitotta a gólok sorát is fotó: olweb.f
Marcelo volt a meccs egyik legjobbja, ő nyitotta a gólok sorát is fotó: olweb.fr

Még a Real Madridnál is könnyebben lépett tovább a negyeddöntők szakaszába a Chelsea, amely 2-0-ás koppenhágai győzelem után várta a hazai visszavágót a Köbenhavn ellen. Az angolok biztos előnyük tudatában lendületes, ötletes, felszabadult játékkal rukkoltak elő, ám Zsirkov, Drogba és Anelka a legnagyobb, Lampard és Cole pedig a kisebb gólhelyzeteket is kihagyták. A dánok nem csak védekeztek, próbáltak támadni is, ám rengetegszer eladták a labdát saját térfelükön. Ennek ellenére a gólszerzéshez legközelebb ők kerültek, amikor a 26. percben a Vasluit és a Dinamót megjárt, jelenleg az Astrát erősítő Ousmane N'Doye öccse, Mame egy szabadrúgást követően a kapufát találta el.

A szünet után folytatódott az angol „gólhelyzetparádé", az 51. percben pedig az egyenlítés is összejött. Mármint a kapufák tekintetében, hisz egy szöglet után Mikel találta el a felső lécet. A hajrában a még mindig az első chelseas góljára váró Torres volt a legaktívabb, ám ő sem talált be Wiland kapujába, ennek ellenére a londoni kékek magabiztosan jutottak be negyeddöntőkbe.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntők, visszavágók (összesített eredmény):
Real Madrid - Olympique Lyon 3-0 (4-1)
gólok: Marcelo (37.), Benzema (66.), di Maria (82.)

Chelsea - Köbenhavn 0-0 (2-0)

A látszat csal: sem Anelka, sem csapattársai nem tudtak túljárni Wiland kapus eszén fotó: chelseafc.com
A látszat csal: sem Anelka, sem csapattársai nem tudtak túljárni Wiland kapus eszén fotó: chelseafc.com


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: