2020-01-21 10:02:32• hírek • Bajnai Botond

Négy Szatmár megyei településen épül Ovi-Foci Pálya tavasszal

Mezőterem, Egri, Csomaköz és Kaplony lehetnek az első olyan Szatmár megyei települések, ahol Magyarország Kormányának támogatásával beindul az Ovi-Foci Program.


Az Erdélyi Polgári Egyesület közreműködésével, és Magyarország Kormányának támogatásával egy új oktatási program veheti kezdetét már ebben az évben megyénk különböző településein.
Egy-egy, településenként 50 000 euró értékű beruházás nyomán Ovi-Foci Pályákat építenek Mezőteremen, Egriben, Csomaközön és Kaplonyban. A kifejezetten óvodások számára kifejlesztett sportlétesítmény egy jogvédett, magyar innovációs szabadalom.


A program célja, a magyar sport fejlesztése az anyaországban és a határokon túl, illetve a legkisebb korosztály egészséges életre, a mozgás szeretetére való nevelése, egyúttal biztosítva a sportoláshoz szükséges, optimális feltételeket.

A sport jövője elképzelhetetlen a felnövekvő generációk sikeres, és minél szélesebb körű sportnevelése nélkül, valamint a tehetségek időben történő felfedezése is gyengén működik, főként vidéken. Ezért fontos, hogy már gyermekkortól rendszeres lehetőségük legyen a gyermekeknek a sportolásra, európai szintű feltételek mellett.

Az Ovi-Foci Program több sportág világszerte sikerrel alkalmazott kispályás rendszeréhez hasonlatosan először teszi lehetővé, hogy a labdarúgással történő ismerkedést már a 3-6 éves korosztály is intézményesített keretek közt tehesse meg.

A standard méretű, 6x12 méteres műfüves sportpálya, multifunkcionális, több sportág gyakorlására alkalmas: a kicsik teljes biztonságát szolgáló, palánkkal bekerített, hálóval lefedett pálya alkalmas futballozásra, kosár- és kézilabda, röplabda, tollas labda, tenisz, valamint lábtenisz „mérkőzések” szervezésére, továbbá szolgálhat egyéb ügyességi játékok helyszínéül is.

A magyar államtámogatással történő beruházásnak összesen 15 romániai (ebből 4 Szatmár megyei) település örvendhet.



Tar Miklós mezőteremi polgármester szerkesztőségünknek elmondta, nagyon örülnek a lehetőségnek, az óvoda udvarán fog megépülni a létesítmény, melyet a község mintegy 70 óvodása élvezhet majd.

„A pálya használatát az óvónőkre és a községben dolgozó testnevelő tanárokra fogjuk bízni, gyermekeink pedig heti rendszerességgel vehetnek részt az itt zajló sportfoglalkozásokon” – nyilatkozta a polgármester.

Elmondta, a finanszírozás már a magyar kormánnyal kapcsolatban lévő Erdélyi Polgári Egyesület számláján van, tehát amint kitavaszodik megkezdődhet az építkezés, amely a tervek szerint egy hónap leforgása alatt be is fejeződik.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: