2012-08-01 17:27:53• hírek • Kocsis Zoltán

Neacsut elmozdították a parkolási felügyelőség éléről

Alapos átszervezés előtt áll Szatmárnémetiben a fizetéses parkolók felügyeletével foglalkozó Közlekedésbiztonsági Szolgálat, jelentette be szerdán Dorel Coica polgármester. Ennek első lépéseként Adrian Neacsut elmozdították a szolgálat éléről. Utódját jövő héten nevezik meg.

A sajtó képviselőinek érdeklődésére Coica elmondta, Neacsu súlyosan megszegte a városi tanács egyik döntését, ezért kellett távoznia a posztjáról. A városatyák ugyanis az év elején úgy döntöttek, hogy a Szolgálat 357 ingyenes bérletet adhat ki. Ezzel szemben különböző, elsősorban jogi személyek összesen 824 ingyenes bérletet kaptak.

Coica nem akart nyilatkozni, hogy ki lesz a polgármesteri hivatal adminisztrációjában tovább dolgozó Neacsu utódja, csak annyit árult el, hogy egy hölgyről van szó. A Szolgálat átszervezésével kapcsolatban sem mondott el többet, azt viszont elárulta, hogy szeretnék bővíteni az SMS-el való parkolás rendszerét.

A polgármester elmondta továbbá, hogy ő nem híve a szabálytalanul parkoló autók elszállításának, mint ahogy a kerékbilincsnek sem - amely módszereket viszont egész Nyugat-Európában alkalmazzák. Felszólította továbbá a 16-os lakónegyed lakóit, hogy bontsák le az illegális garázsaikat, mert szeretné folytatni az Ilyés Gyula által elkezdett parkolók kialakításának folyamatát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: